Türkiye'de ve dünyada gündem o kadar hızlı ilerlemekteki insan hayret ediyor. Son olarak CIA
Başkanı'nın Türkiye'ye gelmesi, ondan önce İngiliz Başbakanı'nın Türkiye ziyareti, Trump ile Erdoğan'ın Telefon görüşmesi ve müttefiklik vurgusunun akabinde gelişen 3 Türk Askeri'nin kazara Rus güçlerince açılan ateş sonucu ölmesi Türkiye'de Rusya'nın Türk Hükümetine "CIA ve Amerika ile sıkı müttefik olursan benimle papaz olursun" mesajı olarak hemen yorumlar yapıldı.
Başkanı'nın Türkiye'ye gelmesi, ondan önce İngiliz Başbakanı'nın Türkiye ziyareti, Trump ile Erdoğan'ın Telefon görüşmesi ve müttefiklik vurgusunun akabinde gelişen 3 Türk Askeri'nin kazara Rus güçlerince açılan ateş sonucu ölmesi Türkiye'de Rusya'nın Türk Hükümetine "CIA ve Amerika ile sıkı müttefik olursan benimle papaz olursun" mesajı olarak hemen yorumlar yapıldı.
Peki bu doğru mu?
Rusya Federasyo'nu iki uçağının düşürülmesinin ardından Suriye'de Türk güçlerince desteklenen bölgeleri de vurabilirdi veya Hatay sınırına yakın yerlere savaşı taşıyabilirdi. Defalarca eline fırsat geçirmişken bunu yerine getirebilirdi ve intikamını alabilirdi. Rusya, Avrasya ve Dünya'da devlet olma ve strateji belirlemede oldukça tecrübeli bir ülkedir. Duyguyla ülkelerini yönetselerdi Rusya Federasyonu asla bu kadar büyük bir ülke olmazdı olamazdı.
İki pilotunu ve çok önemli diplomatını kaybetmesine rağmen Rusya ve Putin 15 Temmuzdan sonra asla Türkiye ile arasındaki ilişkileri bozacak bir adım atmaz ve atamazdı da. Suriye'de ortak bir savunma ve savaş stratejisini üstü kapalı olarak ABD ve Britanyaya üstü açık olarak ise Daeş'e ve PYD'ye karşı vermektedirler. Orta Doğu'dan tekmeyi yiyen Amerika tekrar bölgeye yanaşmak için Türkiye'ye CIA Başkanını yolladı. Türkiye'de dünkü devlet değil, Rusya, Amerika hatta Britanya'dan bile eski devlet tecrübesine sahip bir ülke Türkiye.
Bir yandan Nato ile ilişkiler buz dolabındayken ısıtılma çabası, diğer yandan CIA Başkanı'nın Fethullah Gülen'i verme karşılığında Ortadoğu'da yeniden etkin olma için Türkiye'nin desteğini yoklama pazarlıkları.
Türkiye, gerek Britanya ve gerekse ABD ile ilişkilerinde eskisi gibi alttan alan ve sümsük bir siyaset değil dik duran bir siyaset gütmesinin meyvelerini toplar.
Ancak, ne Rusya ile arasındaki çok önemli ilişkilere zarar vermeli nede kendisine el uzatan Britanya ve ABD'nin eline tükürmelidir.
Rusya hemen yanıbaşımızda komşu ve enerji ve turizm başta olmak üzere çok önemli bir partnerdir. asla rencide edilemez edilmemeli ve dostluğundan faydalanılmalıdır. Özellikle yıllarca Türkiyeyi sömürge ülkesi olarak yönetmeye alışmış ayrıca 15 Temmuzu Fetöcü ve onların peşine takılan bir takım Natocu Kemalist subaylarla tertiplenen 15 Temmuz sonrası ABD ve Londra'ya karşı ciddi bir müttefiktir.
ABD ve Londra ile diyaloglar kapanmamalıdır ama asla bu iki ülkenin vaadlerine kanarak saçma sapan siyasetlere ( Suriye, Libya vb) geri dönülmemelidir.
Ben Rusya Federasyonu'nun 3 Türk askerini Türkiye'ye mesaj olsun diye bile bile ateş açıp öldürdüğüne inananlardan değilim. Ancak Rus Ordusu içinde de Batı için çalışan casuslar olduğuna, verilecek yüksek miktarlarda paralar için Batı siyasetine yardımcı olacak şekilde pislik yapacak Subaylar olduğuna inanmaktayım. Unutmamak lazım ki hem TSK içineki Fetöcüler hem Rus ordusu içindeki Subaylar o iki uçağın düşürülmesinde Erdoğan ve Putin'i fena tongaya düşürmüş ve iki ülke ortak mücadelede ciddi yara almıştı. Bu nedenle Türkiye ve Rusya son El Bab'daki kazadan sonra Askeri koordinasyonu dahada sıklaştıracaklar ve ortak güven arttırıcı önelemleri daha fazla alacaklardır. Zira bundan sonra ne Rusya Federasyonu nede Türkiye Batı'nın oynayacağı oyunlarla ve tuzaklarla karşı karşıya gelip mahvolma riskini göze alamaz ve almamalıdırlar da.
Konuyu bana soran okurım, takipçi dost ve arkadaşlarıma yanıt niteliğindedir bu yazım.
Saygılarımla...
Çok güzel bir tespit ve yazı abicim
YanıtlaSilEline sağlık.