www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

17 Nisan 2016 Pazar

ASTROPSİKOLOJİ, ASTROPSİKİYATRİ, ASTROPSİKANALİZ VE ASTROPSİKOTERAPİ


Bu yazıyı uzun zamandan beri yazmayı planlıyordum. Astroloji ve Psikoloji-Psikiyatri arasında bağlar konusunda beni düşündüren kişi Prof. Dr. Ayhan Akcan’dır. Kendisi ile tanışma şerefine geçen sene nail oldum. Onun doğum haritasını da incelerken bana bu yazıyı yazmama sebep olan çok önemli bir soru sordu “Sürücülerin hız tutkusunu da doğum haritalarda görebilir miyiz?” sorusuydu. 
Prof. Dr. Psikiyatr Ayhan Abi’nin bu sorusu Astroloji ve Psikoloji, Astroloji ve Psikiyatri konusunda okuyucularımın önünü aydınlatan bir yazı yazmamı gerektirdi. 

Aşağıda bu konuyla ilgili düşüncelerimi lütfen dikkatle okuyunuz.

Doğum haritalarında insanın maddiyata, aileye, iletişim şekline, sevgi, eğitim, sağlık, evlilik, inanç, kariyer ve ekip çalışmaları konusundaki yaklaşımlarını haritada ki evlerden, gezegenlerden, gezegen açılarından ev yöneticilerinin konumlarından bilmekteyiz. Ayrıca insan beyni ve doğum haritası hakkında detaylı bir yazı yazmıştım ve bu yazıda haritanın sağ tarafının sağ beyni, sol tarafının sol beynin kodlarını ( http://ayhanozcimbit.blogspot.com.tr/2015/06/dogum-haritas-ve-insan-beyni-arasndaki.html ) nasıl içerdiğini de belirtmiştim.

Astroloji, doğum haritası, şeytanın dört taraftan yanaşması, Kabe ve Harita, Beyin ve Harita aslında Astroloji ve İslam kadar Astroloji ve Psikoloji, Astroloji ve Psikiyatri’nin de konusu.
Bir insanın güçlü ve zayıf yanını haritalarda nasıl görebiliriz?

  • -          Satürn ve Plüton gezegenlerinin konumu, açısı kesinlikle bir kişinin zaaflarını bulmamızı sağlar. Sadece zaaf değil aynı zamanda hayatta ruhsal olarak en çok zorlanacakları konular bunlardır. Dilersek bunu İnanç Astrolojsinde şeytanın yanaşacağı alanlar olarak düşünebiliriz. Bu gezegenlerin hangi evde olduğunu bilmemiz bizim o kişinin en çok o evle ilgili konularda zorlanmalar yaşayacağını anlamamızı sağlar. Plüton’u 9. Evde olan birinin inançla ilgili geleneksel inançların cevap vermeyeceği bir çok sorusu olur ve bunlara cevap bulamazsa Ateist olabilir. 4. Evde sert baba otoritesi yüzünden çeşitli bunalımlar yaşarken bu onun hayat boyu üzerinden atamayacağı sıkıntılar doğurur.


  • -          Tutkuların gezegeni Marsın konumu da bize kişinin hangi koularda tutklara sahip olduğunu anlamımızı sağlar. 5. Evde ki marsa göre ve açılarına göre kişinin sanat çocuklar ve aşk konusunda yaklaşımımızı anlarız. 8. Evde mars kişinin ekstrem sporlar, adrenalin tutkusunu, kumar ve hız tutkusunu açığa çıkartır.


  • -          Yine insanın kendisini özgür hissettiği alanları, özgürlüğe olan bakış açısını Uranüs ve konumundan bulabilmekteyiz. Bu bize bazı insanların neden kendilerini durduk yere hapiste gibi hissettiğini anlatmakta.


  • -          Yengeç burcu olan birine midesine kötü gelebilecek bir depresyon hapını Psikiyatr doktor yazmayacaktır çünkü.


  • -          Ayrıca transit gezegenlerin güneş burcunda ve yükselenlerde yaptığı ziyaretlerde harita sahibinin üzerinde çeşitli psikolojik etkileri de görmek mümkündür. Mesela şu an 2015 Ağustosundan beri Yay’lar kendi üzerlerinde ciddi bir baskı ve zorlanma hissetmkteler ve güneş burcu ve yükseleni hatta duygu burcu yay olanlar bu sıkıntıları yaşarken şu anda psikolog ve psikiyatri doktorlarının kapısını en çok onlar çalabilmekte.


  • -          Güneşin batması sırasında kerahet vaktinde doğan çocuklarda (uyumak bile sıkıntılıyken) ciddi sağlık sorunları oluşabilmekte. Bunu daha önce analiz ettiğim bazı haritalarda da tespit ettim. O bebeklerde (zihinselde dahil) kalıcı sıkıntılar olabilmekte.


Doğum haritası okuyabilen bir psikolog veya Psikiyatr kendi hastasına ait çok özel bilgileri rahatlıkla görebilir ve bu bilgiler uygulayacağı terapilerde ona yol gösterici olabilir. Elbette bu yazıma astrolojiden anlayan insanlar şaşıracak ama astrolojiye ön yargıyla bakan astrolojinin fal olduğunu sanan bilmeyen bir çok kişi dudak bükecek.

Psikolojik sorunları olan birine herhangi bir tespit yaparken veya terapi uygulama aşamasına geçerken Psikolog veya Psikiyatr doktorun harita analizleri yapabilmesi veya transit gezegen etkilerini göz önünde bulundurmaları kesinlikle onları mesleklerinde birkaç adım öteye taşıyacaktır.

Ayhan Özcimbit
facebook.com/ozcimbit
twitter.com/Ozcimbit_Ayhan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.