www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

21 Şubat 2016 Pazar

Aynadakiyle Sohbet kitabının Değerli Yazarı ve Şair Yılmaz Akbaş ile Röportajım

Bugün Şair ve Yazar değerli Yılmaz Akbaş ile beraber sohbetimiz oldu. Kendisinin çıkan son kitabı #aynadakiyleSohbet ile ilgili röportajımız aşağıdadır.


Kitabınıza neden “#aynadakiylesohbet’’ ismini verdiniz?

- ‘#aynadakiylesohbet’ ismi, kendimiz fırsatını bulduğum her an yaptığım bir yüzleşmedir. Bu yüzleşmeyi cesaretli olan herkese de öneririm fakat bu yüzleşme tamamen tarafsız, tamamen maskesiz olarak yapılmalıdır; kişi kendini kesinlikle korumamalıdır bu yüzleşmede, bütün olumsuzluklarını aynadakinin suratına vura vura söylemelidir. Daha sonra ise bütün olumsuz durumlarından, insanlık dışı hallerinden, sevgiden yoksun hallerinden ders alarak artık bu durumunu tamamen geride bırakabilmeyi öğrenebilmelidir. Bu ismi kitabıma taşımamdaki amacım ise kendi kitlemi ve aramıza katılmak isteyen cesaretli yürekleri bir arada toplamak amaçlı düşündüğüm bir sosyal medya için hashtag’dir. Okuyucu kitlesi sosyal medya da ‘#aynadakiylesohbet’ ‘hashtag’i ile paylaşımlarını yaparak daha geniş çevrelere ulaşabilirler.


Peki, kitabınızda nelerden bahsettiniz?

- ‘#aynadakiylesohbet / Teşekkürler Yüreğim’ isimli deneme yazım kitabımda, birçok yazı aslında yaşanılan olayların gözlemlememden dolayı ortaya çıkan yazılardan oluşmaktadır. Kısa başlıklar üzerine birkaç sıralamayla yazacak olursak; arkadaşlık, yaşam, organ bağışı, sevgi ve aşk, severken tek taraflı düşünmenin zararları, insanlık, vesaire konular üzerine yazılan denemelerden oluşmaktadır.


Yazarken neleri eksik gördünüz?

- Eksikleri olanların, eksikliklerinin farkına varanların tabiri caizse eğer neredeyse mikroskop ile bile bakıldığında görülemeyecek kadar az olması.


Son olarak bize ne söylemek istersiniz?

- Öncelikle bu güzel sohbet için çok teşekkür ederim. Ve yine kendi yazmış olduğum bir kısa cümle ile cevap vermek istiyorum. ‘Hayatın bataklığına sürüklenmemek için, Sanatın her hangi bir dalına tutunmalısın.’ Sevgi ve saygılarımla… #aynadakiylesohbet 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.