www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

3 Haziran 2017 Cumartesi

İslami Astroloji - MERKÜR (Başak ve İkizler Özellikle Okumalı)

MERKÜR

Yaklaşık 88 Dünya gününe eşit yörünge süresi ile Güneş Sistemi'nde ki diğer gezegenlerden daha hızlıdır. Merkür, Astroloji de İkizler ve Başak burcunun yöneticisidir. Merkür Güneş Sistemi'nde ki Güneş'e en yakın gezegen olmasıyla ışığı ve ısıyı en fazla alan gezegendir. Gündüz 430 gerece sıcakken gece eksi 180 derece soğuktur.
Merkür insan zekasının beyninin sağ ve sol loblarını gece ve gündüzdeki ısı değişikliği ile senbolize eder. Gece ve soğuk tarafı SOL beyin, gündüz ve sıcak tarafı sağ beyin'i senbolize eder.
Merkür isim olarak Çarşambaya ismini veren gezegendir Latince'de. Bu nedenle İkizler ve Başak burcunun günleri de Çarşamba olarak belirlenmiş ve Çarşamba doğanlarda belirgin bir İkizler ve Başak özellikleri de ortaya çıkmakta zeki düşünen bilge kişilikler ağırlıklı olarak Çarşamba gününde doğanlardan çıkmaktadır.
Merkür, renk olarak sarıyı, ışığı temsil ederken, insanın kafa yapısının nasıl olduğunu Merkür'ün doğum haritasındaki konumundan öğrenmekteyiz. Bir insan nasıl düşünür, nasıl kararlar alır, karar alırken hangi süreci işletir bu ve bunun gibi soruların cevabını Merkür'ün Doğm Haritasında hangi burçta, hangi evde, hangi gezegenlerle nasıl açılar yaptığında anlayabiliyoruz. Merkür Kuran'ı Kerim'in Doğum Haritasının da YÖNETİCİ GEZEGENİDİR ay İLE BERABER.
Bunun manası düşüncede ve duyguda Kuran insanın ruh dünyasına seslenir. İkizlerin evi olan 3. ev aynı zamanda Merkür'ün de evidir ve Kuran gece saat 1 ve 3 arasında doğduğu için düşünceye öncelikle seslenir ve insana "Ne az Düşünüyorsunuz, hiç mi düşünmezsiniz?, Hiç mi akletmezsiniz? " sorusunu yüzlerce defa yönetmiştir.
1-3 arası belli esmaları tekrarlama saati değil Tefekkür ile zikretme yani Fikretme saatidir. Kuran'ın doğduğu 3. ev aynı zamanda iletişim, kardeşler ve insandaki ilk orta öğretimdir, temel eğitimdir. Kuran'ın burada ayrıca verdiği mesaj Merküryen bir perspektifle hayata çift yönlü bakmak, düşünsel tavaflar yapmak, temel eğitimin Kuransal ve onun ilkeleriyle olması, akla Merküre tefekkürle abdest aldırarak zihnin kirlenmemesini sağlamak gelmektedir.
Merkürün ellerdeki temsiliyeti Akıl çizgisidir, parmakta Hava elementinin ve aklın simgesinin olduğu İşaret parmağı, avuç içinde Merkür Düzlüğü (Hayat ve Akıl Çizgisinin Kalp çizgisine kadar olan alan). Günü Çarşamba, simgelediği İbadet LA ilahe İLLA ALLAH sözünü hayatın her ayrıntısında yakalamak ve cesurca neye LA ve vicdanla neye İLLA diyeceğini belirleyerek SIRAT (KURAN CADDESİ) üzerinde yürümektir.
(İslami Astroloji ve Kabe'nin Hayat Şifrelerinen alıntılar içermektedir,
kaynak belirtilerek paylaşılabilir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.