www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

17 Kasım 2018 Cumartesi

Kürt Halkının Orgenaral ve Darbeci Kenan Evren tarafından ezilmesi Kürt önde gelenlerine işkenceler baskılar ile kötü muameleler yapmasının nedeni nedir? Bugünkü durum nedir?

1- Nato Stratejistleri, Kenan Evreni, büyük çoğunluğu Dindar Kürt Halkının 1979 İran İslam devriminden etkilenerek Anadolu'da yeni bir Şeyh Said ayaklanması yapabileceğini söyleyerek korkuttu. Bu Türkiye'yi bölmek için en büyük adımdı.
2- Dindar Kürt halkının İslami referanslarla ayaklanması yerine Komünist görünümlü bir tercihle ayaklanması bizzat tercih edildi ve bu ayaklanmaya Diyarbakır Hapisanelerinde masum ve ayaklanmayla alakası olmayan insanlara zulm edilerek hapisanedeki insanların ezilme ardından politize olmaları sağlanarak PKK'nın alt kadrolarının oluşmasına bizzat Kenan Evren ve Darbecilerin tamamı yardımcı oldu.
3- 1960 lardan beri Amerikan ajanlarının Kürtçü bir ayaklanma ve ayrışma için yaptıkları çalışmalar kesinlikle Kenan evren İşkenceleri ile 1979 senesi sonrasında hızlandı. 1979-2001 yılına kadar hatta 2005'e kadar TSK içindeki faşist Kenan Evrenci terörle sözde mücadele kafası aslında Türkiye'de de askeri faşist vesayetin artmasını sağlamıştı. PKK ile görünürde mücadele edilmiş Ordu içinden gerek fetö gerekse Natocu Kemalist subayların ihanetiyle operasyonlarda PKK haberdar edilmişti hep. TSK içinde gerçekden samimi Anadolu insanı Subaylar MHPliler ve gerçek Atatürkçü Ulusalcı kimlikler PKK ile mücadele etti.
4- Eğer Kürt halkı islami bir referansla ayaklansaydı kesinlikle 1980 ve 1990 lı yıllarda bu ayaklanmaya İslami duyarlılığı yüksek İç Anadolu Karadeniz insanları kesinlikle daha fazla katılır ve o zamanki devlet bunu bastıramaz rejim değişikliği yaşanabilirdi. Ancak 1980 ve 1990 lı yıllarda İslami talepler konusunda kafası netleşmemiş olan İslamcılık ( Kuran Müslümanlığı) henüz olgunlaşma evresinde idi ve düşünsel entellektüel evrimini tamamen tamamlamamıştı. Eğer 1980 li dönemlerde İslami taleplerle Anadolu ayaklansaydı kesinlikle Geleneksel islamcılık benzeri bir şeriat dünyası gelişir ve Bu Türkiye açısından çok daha kötü sonuçlar oluşturabilirdi. Elbette bu görüşüm Kenan Evren ve Nato'nun PKK'yı oluşturma çabasını desteklediğim anlamına gelmez. Çünkü İslam düşünce dünyasının gelişmesi eğer o yıllarda Şeriat düşüncesiyle ayaklanan ve başarılı olan bir devrim olsaydı kesinlikle mümkün olmazdı. Farklı ve güncellenmiş İslam Anlayışının olabilmesi ister beğenilsin ister beğenilmesin en kötü demokrasi örneklerinin olduğu 1980 ve 1990 lı yıllarda olabilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.