www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

26 Haziran 2019 Çarşamba

İSLAM ASTROLOJİSİ VE ÖN GÖRÜ YÖNTEMLERİ VİZYONU

Ön görü yöntemleri konusunda çok çeşitli vizyonlar mevcut. Ancak bu metodlar da NİÇİN NEDEN soruları sorulduğunda cevap alamamaktasınız çoğunlukla. Mesela 2. evliliğin nasıl olabileceğine dair soru sorulduğunda 9. ev ikinci evlilik için bakılması gerekli yer denmektedir. Bununla ilgili yığınla bilgi var. Bir örnek daha "Astroloji doğruysa gezegenler etkiliyorsa neden ikiz çocuklar birbirinin tamamıyla zıt"( BU konuda yazılmış tek doyurucu makale islamastrolojisi.com sitesinde bana ait yazı. Diğer astrologlardan veya Vedik ve Batı Yunan astrolojilerinden NİÇİN diye sorduğunuzda asla doyurucu bir cevap alamamaktasınız, çünkü Türkiye ve dünyada bir çok yerde her şeyde olduğu gibi Astrolojide de ezberci ve neden niçin ne amaçla sorularının sorulmadığı görülmekte. 

Bu sadece Astrolojide değil Din anlayışında da mevcut. Bir sürü soru var NEDEN NİÇİN NE AMAÇLA sorularının sorulması gereken. Ancak bunlara cevap verebilmek için işin derinine detayına ve en önemlisi felsefesine en derin ezoterizmine girmek inmek gerekir. Bir çok insanda da bu yok ve tembellik ve aşırmacılık var. Bakın Astrolojik yorumlara birbirinin üç aşağı beş yukarı aynısı. Hakan Kırıkoğlu Öner Döner bir şey söylüyor arkasından onların söylediklerinin takla attırılmış 20 versiyonunu okuyabiliyorsunuz diğer küçük taklitçi astroloji yorumcularından. 

Neyse konumuz bu değil. 

Ön görü yöntemlerinden birinde güneş veya yükselene göre doğumdan sonraki her bir bir ev bir sonraki yaşı yılı belirtmekte. Buna göre hangi yıl hangi ev konuları öne çıkmakta buna göre ön görüler yapılmakta. Bu konuda NEDEN NİÇİN diye sorduğumda ortaya yine doğru dürüst doyurucu felsefi bir cevap gelmese de aradığım cevabı ÇİN Astrolojisi ve bu klasik ön görü metodunun birleştirince biraz gördüm. Çin Astrolojisinde her bir yılın bir hayvanla özdeşleştirilmesi var. Kazakistanda 1993 ve 1995 yılları arasında yaşadığımda Orta Asya Türk kültürününde Çin Astrolojisinden etkinlendiğini gördüm. Orada hangi yıl yaşanıyorsa o yıla Horoz, Köpek, Maymun, Ejderha, Yılan vb resmi şehrin göbeğine konmaktaydı. Gerçekten bir insan geçmiş yaşam tecrübelerine bakarsa belli hayvan yıllarının kolay belli hayvan yıllarının çok zor geçtiğini görmekteyiz. Aynı şekilde bunun izdüşümlerinide Astrolojide 12 adet ev olduğu için aynı döngüselliği ve aynı tespitleri de yapma imkanımız olmaktadır. Bu noktada Çin astrolojisinde hangi hayvana hangi yıllar gelmekte dikkatle bakın. Geçmiş tecrübelerinizden hangi yılların çok zor geçtiğini görün ve buna göre o hayvan yıllarını not edin. Bu notlarınızı güneşi birinci ev olarak alınız ve bundan sonra ki her yılı bir ev gibi düşünerek hangi yaşta hangi evin gündemde olduğunu bulun. Özellikle güneşi 28 29 yaşına kadar baz alın. 28 29 yaştan sonra bunu Yükseleni baz alarak yapın. Bu şekilde çok daha net geniş vizyonlu bir yoruma sahip olabilirsiniz. 

İSLAMİ ASTROLOJİ YÖNÜNDEN ÖN GÖRÜYE BAKIŞ

Her ev aslında başlangıcı ve sonu 30 derecede ve o evle alakalı konuyu işaret eder. Mesela 2. ev maddiyat evi ve maddi konulardaki aşamaları her dereceye ortalama iki bucuk yıl olarak bakarak hangi senede hangi konumda olunabilir buna dair işaretleri görebiliriz. Elbette burada detaylı Dekansal bakış, o dekanın yöneticisinin nerede olduğu ve hangi konumda olduğu da titizlikle incelenebilir. İslam Astrolojisi, diğer astroloji çeşitlerinde olduğu gibi sizi durumu tespit edip dımdızlak ortada tavsiye de bulunmadan bırakmaz. Kimilerinin kolaycılığa kaçıp sizi ZİKİR manyağı yapmasına da izin vermeyin. Esmaların geleneksel İslamcılıkta amelsiz fikirsiz sadece zikirle ve belli sayılarla Allaha rüşvet verir gibi ağzı zikir söylerken kafa bir milyon gitmiş kira, elektrik faturalarına bu şekilde zikirden bahsetmiyorum asla. Bunların bu ucuz astrologların size yaptıkları telkinleri boş verin. Elbette zikir var, elbette yaşam enerjisine katkısı var ama o şekilde değil.

Dönelim konmuza. Mesela evlilik meselelerinde yaşınız 45 ve 7. evinizde 20 derecede natal ayınızın üzerinden Transit satürn geçmekte. Bu yaklaşık olarak 45 50 yaşlarınızda evliliğinizle alakalı bir takım gerçeklerin artık üzerini örtemeyeceğinize işarettir. Tamam diyorsanız ayrılıkla alakalı, devam diyorsanız devam ile alakalı esmalar ile elbette terapi tapılabilir. Ancak eşinizle yeniden konuşma zamanı ikindi ve akşam arasında 7 ev saatidir. Buna göre tedbir amaçlı ve sinerji yüzüğünüz hangisi hangi parmakta olmalı ve neden o parmak? İşte bunların cevabını sadece İslam Astrolojisi ve Ellerimizin Dili kitaplarından bulabilirsiniz.

Yıldızname
Doğum Haritası
Transit Analizler
El ve İsim Analizleri
Sevilenle Uyum
Ayrıca
1 senelik detaylı Transit Analizler
3 Senelik Detaylı Transit Analizler
İslam Astrolojisi Sertifikalı Dersler
DANIŞMANLIK ve BİLGİ İÇİN 
05321130469

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.