www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

19 Haziran 2019 Çarşamba

YÜKSELEN NEDEN BELLİ BİR YAŞTAN SONRA ETKİSİNİ ARTTIRMAKTA?

Astrolojide özellikle Teknik Astroloji ile ilgilenenler asla felsefik konularda Astrolojinin sorduğu
sorulara cevap vermemezler. Bu konuda Yunan Astrolojisi Batı Astrolojisi Vedik Astrolojisi kendi MİTOLOJİLERİNE giderler ve cevabı orada ararlar. Oysa Sadece İslam Astrolojisi cevabı Kuranda Sahih Hadiste ve Tefekkürde arar. Bu noktada İslam Astrolojisi olarak diğer astroloji çeşitlerinden ayrı bir tutum ve tavır takınmaktayız. Bunun altını çizmek istiyorum. Kaldı ki İslam Astrolojisi diye sunulan geleneksel İslamcılığın sufist Astrolojisi de kesinlikle bu konulara cevap olamazlar. ( Şu an onlar milleti Esmalarla kafayı bozdurup binlerce zikir çektirip zikir manyağı yaptırmakla meşguller)...
Neyse dönelim konumuza.
Yükselen burç biz doğduğumuz anda ufuk çizgisinden 1. evde bulunan burcumuzdur. Birinci evin giriş noktasından derecesindeki burç ile birinci ev içindeki diğer burç(lar) da buna dahildir. Aslında insanlar doğum haritası yorumlamayı fazla bilmedikleri için Yükseleni de yanlış yorumlamaktadırlar. Bir insanın yükseleni 12 dereceden Yengeç diyelim. Bu kişinin haritasında 1. evde Yükselen evinde diğer kısımda Aslan varsa Aslan burcunun etkisini de ortaya koyacaktır. Özellikle yaşlandıkça 3. dekan kısmı ve aslan öne çıkacaktır. Yaşam bir süreçtir. 30 derecelik her bir evde 10 derecelik her dekan hayatın bir evresidir. Mesela bulunulan ülkede ki yaşam ortalamasını ele de alabiliriz o kişinin aile büyüklerinin ortalama ömrünü de ele alabiliriz. Sonuç da her dekan 25 veya 30 senelik bir dönemi ifade eder.( Aslında insan sağlıklı yaşam koşullarında olsa ve kendine zararlı yaşamı benimsememiş olsa her dekan 50 senelik bir zaman dilimini ifade ederdi rahatlıkla)...
Ortalama ömrün yaklaşık olarak 75 civarında olduğu Türkiye'de 50 yaşındaki bir insan yükselenin de bu konumda ikinci dekanın sonu 3. dekanın başlangıcında bulunan ASLAN burcunun özelliklerini de daha fazla ortaya koyacaktır. 
Gelelim diğer soruya...
Bu kişi yengecin özelliklerini hiç mi göstermez?
Hayır elbette gösterir. İlk dekan da Yengecin etkisi zaten vardır. Kişi geçmişten getirdiği duygusal özelliklerin izlerini üzerinde zaten taşır. İnsan alışmış olduğu dünyadan yavaş yavaş kopar hemen değil. Elbette hemen kotuğu durumlarda vardır. Bunlar Teknik olarak astrolojide tutulmalar, satürnsel etkiler açılar vb unsurlarla açıklanabilir.

NEDEN YÜKSELEN BURCUMUZ ORTALAMA OLARAK 28 YAŞ SONRASINDA ETKİSİNİ ÇOĞALTIR?
Buna cevap verenlerin bazıları yola çıkarken "Progress" dediğimiz ingilizceden çevirisi "ilerletme yöntemi" üzerinden cevap vermektedirler. Bu teknik bir cevaptır. Ancak bunun felsefi bir cevabı da olmalıdır. Bu sorunun cevabı aslında zor değildir. Çünkü insan hayatının ilk çocukluk evresinde GÜNEŞ'in ( Baba ve Annenin) etkisinde nasıl yaşarsa öz burcunun özelliliğini oldukça çok ortaya koymaktadır. Kendisinin ne olduğunu anlamamızı sağlar. Materyal olarak bir kişi SU ise ve YÜKSELENİ de Toprak burcu ise bu kişi hayatında giderek Toprağın etkisini göstermesinin nedeni Annesinin karnında kaldığı ve çocukluk evrenini atıp yetişkinliğe adım atmasıyla beraber (UFUK çizgisi) güneşin doğuş noktasında hayatta gerçeklerin nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu anlama çocukluk ve gençlik dönemini bitirip Yetişkinlik dönemini aydınlatma adına öne çıkan zaman dilimi YÜKSELEN.
Bir insan hayatında Jüpiter her 12 senede bir tur atar. Satürn ise 29'5 dünya yılına da Güneş sistemini zodyakı turlar. Satürn'ün 29 senede bunu yapması bir kişinin zodyak ta her evi ziyareti sonucunda kişi hayat sınavında her evin zorluklarını tatmış olarak hayata hazırdır aslında. İnsanın yükselmesi işte bu dönemde başlar. Akıl ve kalp olgunlaşır ve ne istediğini daha fazla bilerek harekete geçer. 
Burada şunun da altını çizmem lazım. 28-30 yaş öncesinde Yükselenin etkisi olmaz diye bir şey yok. Elbette Yükselen burcun etkisi 28 yaş öncesindede vardır ancak eğer Yükselende stelyum yoksa bu etki çok güçlü değildir. Ancak yükslende stelyum varsa hem yükselenin etkisi büyük olur hemde KOÇ BURCU ETKİSİ DE GÜÇLÜ olur EVDEN DOLAYI.

PEKİ YÜKSELEN ETKİSİ YÜZDE YETMİŞ MİDİR?
Buna cevap verebilmemiz için doğum haritasının tamamına bakmamız gerekmekte. Çünkü bir insanı oluşturan ve onu anlamamızı sağlayan Yıldız Haritasında STELYUM dediğimiz ve bir kaç gezegenin bir burca veya bir eve gelerek oluşturduğu güçlü burç etkisini görmezden gelemeyiz. Mesela bir insanın hiç bir toprak burcunda gezegen olmadığı halde 10. evde 6. evde ve 2. evde gezegenlerin öbeklenmesi o kişide toprak burcu etkisini de kuvvetle ortaya çıkartır ki bunun nedeni o evlerin karakteridir. Yükselen burcunda gezegen başka bulunmaması veya bir kişinin Yükselenin ASLAN olması da ( Çünkü Yönetici Güneştir Güneşte Öz burçtadır bu durumda ve öz burç yükselen aslanda güçlenmiş olur. Mesela bir kişi Terazi Yükselen aslan ise Güneş Terazide olduğu için Yükselen Öz burcu destekler zira Yıldızı Güneş olan tek burç Aslandır. Böyle bir durumda Yükselen aslanın etkisi öz burca göre eğer aslanda stelyum yoksa asla %50 yi geçemez).  Harita yorumlamada özellikle dikkat edilmeyen konulardan biride bu durumlardır. Evlerin karakteristik özellikleri ve içinde taşıdıkları gezegenler Yıldız Haritasının sahibini de en az burçların içindeki gezegenler kadar etkiler.

Yıldız Haritası Analizleri 
(Doğum Haritası Transit Gezegen Analizleri)
El ve İsim Analizleriniz için Danışmanlıklar Almak İsterseniz
ayhanozcimbit@gmail.com
05352573693 Bilgi Hattı...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.