www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

6 Eylül 2016 Salı

Neden Evlilikler Azalıyor ve Boşanmalar Çoğalıyor? Bunun ülkelerin geleceğine etkileri neler olacak?

Her şey değiştiği gibi toplumların değer yargıları da değişmekte. Evlilikler bu değişimden en olumsuz şekilde nasibini almakta. Eskiden boşanmalar daha azdı. Bunun nedeni eskiden evliliklerin daha başarılı olduğu için değildi. Evliliklerin geçmişte ve şimdi nasıl olduğunu inceleyelim.
1-      Eskiden kadın erkek tarafından dövüldüğünde karakola gittiğinde kadın komiser tarafından ya da aile büyükleri tarafından “Kocandır severde döverde bak iki tane gül gibi çocuklarınız var yıkma bu yuvayı” diye kadın ikna ediliyor ve sürekli aynı durum yineleniyordu. Şimdi şiddet gören kadın bunu şikayet ettiğinde yada boşandığında erkeğin donuna kadar alabiliyor. Bu durum erkeği evlenirken daha dikkatli olmaya itiyor. Şayet yanlış bir evlilik yaparsa başına geleceklerden korkuyor.
2-      Eskiden eşler arasında sadakat genelde kadından beklenir erkek her haltı yerdi. Ailenin sağlam kalmasını kadın sağlardı. Kadınlar daha sadık erkekler ise yine aldatmaya devam ederdi. Kadınlar ailenin ayakta kalmasını sağlayan ve bu rolü oynaması umulan kimlikti.
3-      Sosyal sigorta kavramının eskiden olmayışı aileleri çok çocuk yapmaya itmekteydi, evlatlardan biri olmazsa diğeri bakar diye çok çocuk yapılmaktaydı. Nüfusun çalışabilen yaşı 18-60 arası eskiden azdı. Çocuk sayısı oldukça yüksekti. Bu urum daha da değişmeye başladı 18-60 arası çoğalmaya 0-18 yaş arası azalmaya başladı ve nüfus hızla yaşlanmaya başladı. Hükümet bu yüzen emeklilik yaşını daha da ötelere çekti ve 65 yaparak mezarda emeklilik kanunu çıkarttı. Zaten ortalama yaşın 70 olduğu ülkemizde çoğu insan emekliliğini göremeyecekti bile. Bu sayede devlet sigorta primlerini kendine saklamış olacaktı.
4-      Evlenen insan sayısı azaldıkça çocuk yapma olayıd hızla azaldı. Doğu’da Kürt kökenli yurttaşlar olmasa, son dönemde gelen yaşları genç olan göçmen Suriyeliler olmasa  ülke de iş gücü açığı ortaya çıkacaktı. (Hükümet bu konuda ne yapacağını hala bilemiyor. Nasıl vatandşlık verilmeli, hangi prosedür izlenmeli işin içinden çıkamıyor çünkü Avrupa ülkelerinin entegrasyon adı altında göçmenleri nasıl asimile ettiği tecübesi hükümette yok vb bir çok konu).
5-      Yaşam şartları eskiden de zordu ama yeni nesiller son derece tembel ve emek harcamadan kolayca makam ve servet elde etmek istiyorlar. Bunun da en kolay yolunun Hükümete yakın duran bir cemaate girmek veya hükümeti temsil eden partiye girerek işini halletmek istemekte. Böylesne tembel bir nesil aynı zamanda sorumsuz olduğu için bir evliliğin gerektirdiği sorumluluk duygusundan uzak yaşamakta. Öyleki sorumluluk anlamına gelen takvayı başka anlıyor, ahrette köprü sandığı sırattan da bir cemaatin şeyhi ile kolayca geçebileceğini sanmakta. Evliliklerin getirdiği sorumluluklar ve sosyal medya üzerinden geliştirilen arkadaşlıklar ve duygusal aldatmalar başlıyor. Artık tek düzeleşen evlilikler sıkıcı hale gelip boşanmalar hızla artıyor.
6-      Cinsel serbestiyet evliliği cazip olmaktan çıkarttı. Artık cinsel deneyimleri küçük yaştan itibaren yaşayan çiftler normal heteroseksüel yaşamdan da zevk almamaya başladılar. Zamanla homoseksüellik, lezbiyenlik, swingerlık, Cockold’luk, jigololuk, kısa süren eskort kiralama, f.ckbody’lik, ensest gibi cinsel sapkınlıklar hızla büyükşehirler de yayılmaya başlandı. Şu an başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’ya yayılan sapkınlıkları nedenin de artık gizemini kaybeden zevk çıtası yeni heyecan arama mantığı bu sapkınlıkları arttırmaktadır. Bu türlü sapkınlıklar evliliği kesinlikle bitirmekte ve çocuk yetiştirme aile olma olayı tamamen bitip bunun yerine sorumsuz gevşek ilişkiler yerleşmekte. Merhametli ve vicdanlı ana baba olma yerini vicdansız zevkperest bencil sapık ve zulme yatkın insan tiplemelerini almakta. ( ABD ordusunda askerlerin birbirine tecavüz oranı %60-%65 oranında. Birbirine tecavüz eden çoğu vicdansız eş cinsellerden seçilen ABD orusu bu yüzden Irak ve Afganistanda her türlü cinsel işkenceyi yapmıştır. İŞİD ABD ordunsun cinsel işkencesinden türeyen kindar nesillerin ürünüdür ve maalesef bu ürün masum Müslümanlara zulm ettirilmektedir).

Çözüm nedir?

1-      Kesinlikle okullarda ev ekonomisi (Kredi almak, ev geçindirmek için yapılması gerekenler, cinsellik, cinsel yolla gelen bulaşıcı hastalıklar vb), evlilik ve ev geçindirilmesi, bireysel ve yurttaş olarak sorumluluklar, bilinçli yaşam eğitimleri lisede verilmeli Lisede bu dersleri almayanlara evlilik eğitimleri halk eğitim tarafından verilerek sertifikası olanlara evlenme izni verilmeli. Kadın anatomisini bilmeyen kadın psikolojisini anlamayan bir erkek empatiyi nasıl kursun ve eşini mutlu edebilsin ki? Bu aynı zamanda kadın içinde geçerli. Eşlerin deneme yanılma yoluyla bunu öğrenmesini beklemek zulümdür.
2-      Boşanmayı zorlaştırarak aile kurumu korunmaz, boşanma da evlilikte kolaylaştırılmalı. Evlenenlere devlet destek olmalı. Çocuk yapanlara destek olmalı, teşvik etmeli. Çocukları olan aileler iş bulma, Toki’den ev alma konularında desteklenmeli. Belli sürelerle evliliklerini devam ettirenler ödüllendirilmeli, mesela 4 çocuğu olan 25 seneyi tamamlamış çiftlerin maaşlarına zam yapılmalı vb.
3-      Aileden ve kadından sorumlu devlet bakanlığı daha işlevsel hale gelmeli. Tecrübeli ve boşanmamış çiftlerden evlilik danışmanı işi verilmeli Üniversiteyi bitirip evlilik nedir bilmeyen bekâr birinin KPSS’yi bitirip istihdam alarak vereceği evlilik tavsiyeleri asla etkili olmaz olamaz ve başarısız olur. Tecrübe ve pratik yaşamış kişiler bu konuda istihdam edilmeli. Laf olsun diye istiham ve evlilik danışmanlığı olmaz olamaz.
4-      Toplumda etik değerlerin DİN ve İMAN konusunun olmazsa olmazı diye öğretilmelidir. Kuran öğretiyoruz din eğitimi alıyoruz diye anlamadığı Arapça metinleri okuyanlardan da sapıklar çıkmaktadır. Eunsubillahimineşşeytanirracim ile başlayan Fatiha ve Kuran’ın ilk emrinin Ahlaksızlık yaptığı için taşlanan Şeytan kimliğinin bize bulaşmaması için öncelikle Etik olmak gerektiğini öğrencinin ve en önemlisi Diyanetin alması gerekmekte. Söz verince yerine getirmemenin de Cinsel sapkınlık gibi gayri ahlaki olduğunu çocuk öğrenmeli. Bizde Ahlak polisi sadece cinsel suçlara bakıyorsa bu işte bir sıkıntı var demektir.

Bu konuda yazılacak çizilecek çok şey var, bu tamen tez konusu ama bu konunun ana hatlarını belirlemek ve dikkat çekmek için bir giriş yaptım sadece.


Yukarıdaki maddeler dikkate alınmadıkça ülkemizin geleceği demografik bu gerçekler yüzünden kesinlikle tehlikede.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.