www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

10 Aralık 2017 Pazar

İSİM ANALİZİ ( Bebeklere Doğru İsim vermek )


Peygamberlerim isimleriyle isimleniniz ancak Allah katında en sevimli isimler Abdullah ve
Abdurrahman’dır. İsimlerin en doğrusu kar getiren ve hikmetli isimlerdir. En çirkin isimler savaş şiddet ve cimrilik acı elem veren isimlerdir. ( Müsned 4/35) Hadis-i Şerif
Sizler kıyamet günü babalarınızın isimleriyle çeğrılacaksınız öyleyse güzel isimler verin. (Ebu Davut Edeb 69) Hadi-i Şerif

Görüldüğü üzere isimler önemli ve bu öneme Peygamber efendimiz işaret etmiştir hadislerinde. Peki güzel ve bize uygun isim nasıl olmalıdır? İsimleri verirken Doğum Haritamızı yansıtan mı olmalı destekçi isimler mi olmalı? Bu sorulara da cevap verelim…

Bazı isimler insana çok büyük bir sorumluluk ve enerji yüklemektedir. Mesela Fatıma, Fatma isimleri Peygamber efendimizin kızının adıdır. Çevrenize lütfen bir bakın, ne kadar Fatma varsa hayatları diğer insanlara göre çok ama çok farklı geçmektedir. Çok daha fazla sorumluluklar üstlenmekteler ve daha fazla çile çekmekteler. Bu yüzden bu isimi doğum haritasına göre vermek en uygunu olacaktır çünkü Balık Yengeç Terazi burcu gibi hassas insanlara Fatıma adı verilirse hayatları çok daha zor geçer ama bu kişiler Allahın rızasını kazanmada çok ama çok avantajlı konum elde ederler. Koç Aslan Boğa Başak Kova ve Oğlak burçlarına yükselini stelyumları bu burçlardan olanlara ilk önce Fatıma adının verilmesi çok önemli çünkü bu burçlar çok yüksek bir enerjiyle gelirler dünyaya hırsları yüksektir ve kendilerine daha fazla çeki düzen vermeleri gerekmektedir. İşte Fatıma adı bu burçların kendilerine çeki düzen vermelerine son derece büyük katkı sağlar. Fatıma ismini takip eden diğer çile paratoneri olabilen burçlar ise Hatice, Zehra, Zeynep isimleridir.

Erkeklerde Fatıma ismi gibi etki yapan isim Ahmed’dir. Ahmed isimi kişinin kendisine çeki düzen vermesine, mütevazı davranmasına, daha edebli olmasına ve davranmasına yardım eden güzel bir isimdir.

Çocukları zorlayacak ve onların hayatta ciddi manada kendilerini strese sokmalarına neden olan aynı zamanda islama göre uygun olmayan isimler var ve bu isimler maalesef verilmektedir. Mesela kadınlarda Kezban adı mana olarak yalancı demektir. Verilmemelidir. Erkeklerde Kemal veya Kamil adı mana olarak son raddeye gelmiş olmuş, tamamlamış manasına gelir ve kişiyi mükemmeliyetçi olmaya zorlar daima ve hata yapma korkusu verir. Oysa dünyada hiç kimse olmamıştır ve hata yapa yapa doğruyu öğrenmekte herkes. Bu mana verilecek isimler destekleyici olmalıdır.

Doğum haritaları ve el çizgileri dikkatle incelenerek isim verilirse çok daha iyi olacaktır. Bir kişinin doğum haritasında Hava elementi ağırlıklıysa ve el çizgisinde akıl çizgisi de son derece gelişmiş derin ve uzun sa bu kişnin bu duruma uygun yansıtıcı isim Sema olabilir mesela. Gökleri Hava elementini yansıtan bir isim Sema. Ancak kalp çizgisi kötüyse kırıksa ve derin değilse ya da vizdansızlık belirtileri varsa bu kişiye verilecek isim Abdulhalim, Halim, Vicdan verilebilir.

İsimlerde mana elbette önemlidir ama dikkat edilmesi gerken bir diğer hususta isimin içindeki sesli ve sessiz harflerdir, veya sert sessiz harfler ve kalın sesli harfler meselesidir. 

Mesela Nisa isminde başlangıç N harfidir ve hayatın başlangıcındaki zorlukları arttırma işaretidir. İ harfi o dönemde yaşanan zorluklara ve baş kaldırmama işaretide olabilir, D sesi ise yumuşak sessizdir ve olumludur, A adı da sonradan öne çıkma çekilenlerden ders çıkarma ve hayatın sonuna doğru daha öne çıkıp başarma azmini ortaya koyar.

BAZI HAFRLER VE YANSITTIKLARI ETKİLER:

M harfi isimlerde anneliği yardımseverliği insancıllığı yansıtır, Yengeç, Balık burcu etkisi. Lunar ve Jupiteryen etki..

V Z harfleri kendini ve egosunu sona atmanın işaretidir. Balık Yay burcu etkisi. Jupiteryen etki..

P Ç T K harfi yapılanı unutmama ve sertlik işaretidir. ( İsimlerin sonunda bulunmamalıdır.) Koç Aslan Boğa Oğlak etkisi... Mars, Güneş, Dünyevi ve Satürnyen etki...

B C D G harfleri yumuşaktır ve insanın sorunları halletmesinde medenice yol bulmanın işaretidir. Terazi Başak Balık Yay etkisi.. Venüs, Merkür Jupiteryen etki...

O U  harfleri isimlerde zerafeti yansıtmaz biraz daha dobra olmayı diplomatikçe davranmaktan ziyade her şeyi açık beyan halde ifade etmeyi işaret eder.

A I İ harfleri lider olma isteğini atılganlık ve cesareti ifade eder. Koç, Oğlak, Aslan burcu etkisi. Marsiyen Satürnyen ve Güneş etkisi...

Mana ve ses harmonisi çok önemlidir, bu yüzden bebeklerde isim verilirken önce bebeklerin doğum haritasına bakılmalı incelenmeli sonrada o bebeğin yeteneklerine ve zayıf yanlarına göre destekleyici isimler verilmelidir.

Doğum Haritası, Yıldızname, Transit analizler, El ve İsim Analizleri Danışmanlığı için arayınız
05352573693


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.