www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

21 Ocak 2020 Salı

İSLAMİ ŞİFA ÇALIŞMASI ( IslamicHealing) ASTROPSİKOLOJİ



Bi İsmi Allah Eş Şafi vel Hafız ( Şifa veren ve Koruyan Allahın Adıyla)

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْاٰنِ مَا هُوَ شِفَٓاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِن۪ينَۙ وَلَا يَز۪يدُ الظَّالِم۪ينَ اِلَّا خَسَارًا ( Isra Suresi 17 Ayet)
Okunuşu: Venunezzilu mine-lkur-âni mâ huve şifâun verahmetun lilmu minîne velâ yezîdu-zzâlimîne illâ ḣasârâ

 Manası:  Biz Kur'ân'dan, iman edenler için bir şifa ve rahmet kaynağı olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararını artırır.

Kuran kendisini aynı zamanda bir şifa kitabı olarak tanımlarken aslında bu şifanın manasının kitabın kendi içindeki bölümleri okuduğumuzda sadece ruhani iyileşmeleri değil aynı zamanda sosyal, sosyo psikolojik iyileşmeleri beraberinde getirmekte olduğunu görmekteyiz. Elbette Zekat Sadaka İnfak ve Miras hukununun toplumda sosyal ŞİFA olduğunu biliyoruz. Yine Peygamberimiz Hz Muhammed’in “Müminin artığı mümine ŞİFA’dır” derken aslında kast ettiği Müminin harcadığından geriye kalan biriktirdiği mal para infak olarak verilirse başka bir müminin borcunu ödemesi veya ihtiyacını gidermesi adına ŞİFA’dır. Şeklinde anlamamız gerekmekte. Kuran ve Peygamber efendimizin sahih sözleri sosyal yönden şifa olduğu gibi sosyo psikolojik ve psikolojik yönden de şifadır.
Bizim bu yazımızda öne çıkan konu Kuran’ın ve Astroloji’nin insana nasıl ŞİFA olabileceği konusudur.
Bunu bir örnekle açabiliriz.
Öncelikle belirtmemiz gerekir ki İslam Astrolojisinden başka diğer astroloji çeşitleri söylemde Gezegeni Mutlak ilah olarak gördükleri için terapi yapmaları mümkün değildir çünkü onlar gezegen şu konumda ve olan mutlaka olacak düşüncesindedir. İslam Astrolojisi Gezegeni yıldızları ilah olarak değil İŞARET (Ayet) olarak görür ve okur buna göre ŞİFALANDIRMA çalışmasını Doğum Haritası üzerinden yapar. Gerek ben ve gerekse öğrencilerim bu hususa dikkat ederek Doğum Haritası Ellerin Analizi ve İsim Analizi yaparak ŞİFALANDIRMA çalışması yapmaktadırlar.
Mesela doğum haritasında bir kişinin Toprak elementi güçlü ise en büyük sıkıntısı gelecek kaygısıdır ve bu kaygı bozukluğuna panik atağa neden olabilir. 6. Sağlık evinde sıkıntılı açıları olan gezegen ve yıldızlar varsa bu durumda sağlık konusunda uyarılarımız bu yönde olacaktır. Bir kişinin burcu, yükseleni, stelyumu, ay burcu da o kişinin hastalıklarının neler olabileceğini bize haber verir ve biz bu Şifalandırma çalışmasını hastalıklar ortaya çıkmadan haber vererek farkındalık oluşturmaktayız. Bu sadece fiziki rahatsızlıkların önüne geçme şeklinde değil ruhsal bozukluklarında önüne geçmede böyledir. Başka bir örnekte bir kişinin Su elementinin haritasında fazla olması ve gezegen pozisyonları ile 6. Ev kombinasyonları ev yöneticilikleride bize muhtemel rahatsızlıkların neler olabileceğinin işaretini verir. Mesele Su elementi fazla olan haritalarda melankoli, depresyon, manik depresyon belirtileri ortaya çıkabilir. “İnsan sahip olduklarının hastasıdır” şifada bu yönde gelir. Çağımızın hastalığı olan sahip olma ve daha çok tüketme hırsı obeziteden sosyal düzen sıkıntılarına bir çok sorunu ortaya açıklamaktadır. Almak ve sahip olarak Mutlu olacağını sanan Kapitalist düşünce sistemi tüm hastalıklarında ana kaynağıdır. Yüksek faiz ile borçlanan bir babanın yıllarca çalışarak ödemekte zorlandığı ev sahip olduğu hastalıktır. Bu beraberinde stres ona bağlı olarak gelişen diğer sıkıntılar kaygı bozuklukları (Evim elimden alınırsa vb). Görüleceği üzere Kapitalizm alma ile Mutluluğu hedefler, islam ise verip kurtulup huzuru yakalama ile şifalandırır. Yardım ettiğinizde veren ol olursunuz, birine güzel söz söylersiniz nefes olursunuz, sevginizi verirsiniz emeğinizi verirsiniz huzur bulursunuz. Çünkü sizi gören bir yaratıcının kulu olmanın verdiği bir özgürlük. Dikkat edin KÖLELİK değil. Allah, cehennemden korkan cennette Huri peşinde olan Köle zihniyetli kul istemiyor. Kendisinin de sevilmesini istiyor. Peki Allahı nasıl severek Huzur bulacağız?
Doğum Haritasında gezegeni yıldızı en çok Toprak elementli burçlar daha çok kazanıp parasal maddi güç olarak Yetimlere yardım ederek onlara para kazanmayı öğreterek Allaha yaklaşır ve huzuru bulurlar. Haritada Hava çok olduğunda bilgi edinme ve paylaşma bu bilgileri yoksul yetim insanlarla paylaşarak onlara destek olma denebilir. Su elementli gezegeni çok olanlar ise onlar toplumun anası gibidir ve hiç olmazsa yaşlı yalnız kimsesiz insanlara duygusal insani anaç yardım ve sözleriyle ruhani şifacı olabilirler. Kısacası ŞİFA bulmak için önce ŞİFA Olmak gerektiğini anlmak gerekir İslam’da. Kendisi Cimri olanın kaygı bozukluğu bitmez. Şehvet ve akşla beraber olduğu sevgilisini kaybetme korkusunun kölesidir ateş elementli gezegeni çok olan Doğum haritaları. Bu yüzden öyle rastgele ve tek bir metodu tek bir insana indirgeyerek ŞİFALANDIRMA Yapılamaz. Bir kişinin DOĞUM HARİTASI Elleri İsmi onun KİŞİLİĞİDİR bu dikkatli okunmak ve buna göre ŞİFA yol haritası beslenmeden tutunda ruhani rahatlamaya kadar KURANİ ve TEVHİDİ çizgi üzerinden olmak zorundadır…
KURAN ve getirdiği düşünce sistemi olan TEVHİT fiziksel ve ruhani temizlenme ve arınma çalışması yapar. Allah arınanlarla beraberdir ayeti insanın arınmasını hangi noktada yapması gerektiğini anlamamızı sağlar. Aklı La ve İlla, mal hırsını zekat, şehveti oruç ve sabır, zihniyet ve geçmişi Hac Umre arındırırken Namaz ise Ruhu arındırır. Bu 4 element ve ruhun arınmasının islamın temelde 5 şartının ifadesinde kendini bulur.
Doğum Haritasına Eller ve İsim Analizinize göre çıkarılan Analizden Şifa Çalışması edinmenizi tavsiye ederim…
Bu sizin kadar en çok çocuklarınızın hakkı çünkü onlar hayatın başında ve tamamen bilmedikleri hayat denilen balta girmemiş ormanda veya fırtınalı çöllerde yol alırken bir pusulaya iktiyaç duracaklar. Bu Pusula kaynağını Kuran Kabe ve Hayattan alan “İslam Astrolojisi”dir…
Ayhan Özcimbit
(www.islamastrolojisi.com)

UYARI: Yazıların fikirsel Mülkiyeti İslam Astrolojisi sitesi ve Ayhan Özcimbit'in kitaplarına aittir. Kaynak belirterek Kullanılabilir. BURADAKİ Fikirler kendinizin gibi anlatmanız dahi kul hakkını ihlaldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.