www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

15 Şubat 2017 Çarşamba

ELLERİMİZİN DİLİ VE ŞAHİTLİĞİ NEDİR?

www.islamastrolojisi.com

İnsan beynine göre en büyük organ ellerdir. Eğer beyne göre insan organları çizilseydi eller çok büyük çizilirdi. İnsanın yapıp ürettiği her şeyde ellerin devrede olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla ellerimiz birer sembol olarak Kuran’a da girmiş ve insanın yaptıklarını ağzının susup ellerinin anlatacağı ayetlerle bildirilmiştir.

Peki ellerimiz şimdi şu halleriyle bize bir şeyler demiyor mu? Bize bir mesajı yok mu?

Elbette var. Hem de neler neler?

İnsanın ellerinde bulunan 4 parmak yan yana ve Pişmiş çamuru yani Hava Toprak Ateş ve suyu simgeler. İşaret parmağı mesela, bu parmak namazda Kelimei Şahadet söylerken havaya kalkar. Şahadet parmağı da denir. Bu parmak çok önemlidir çünkü havada uçan bir kuşun tüyünü kalem olarak kullandığımızda onunla yazardık, düşünceleri onunla aktardık gelecek kuşaklara onlar bu birikimlerle yeni şeyler icat ettiler yeni düşünceleri kafalarını bu parmakla kaşıyarak oluşturdular. 

Son 100 yıldır dolma kalem kullanılmakta. Klavye ile yazarken her iki elimizin işaret parmağını kullanmakta çoğumuz. Şahadet parmağı yada işaret parmağı bir şeyi işaret ederken gösterirken ve dikkat çekerken de kullandığımız parmaktır. Eski Hıristiyan ikonalarında azizlerin resimlerinde işaret parmağı havadadır. Bu parmak akla, düşünmeye, akletmeye, dikkat etmeye, işaret etmeye semboldür. BU parmak Hava elementinin parmağıdır. Bu parmak düşünmenin, akletmenin, işaret etmenin ikaz etmenin, uyarmanın parmağıdır. Üzerinde diğer üç element kardeşi gibi üç boğum bulunur. Bu boğumların en altta olan kısmı parmağı ele bağlayan boğum onu elde sabitleyen boğumdur ve bu sabit burç olan Hava elmentinin burcu Kova Burcunun da simgesidir. Kova burcu yöneticisi Uranüs ve Satürn’dür. Bu parmağın altındaki tepeye çoğu el çizgileri uzmanı Jüpiter der. Bu yanlıştır. O tepenin adı Jupiter değildir Uranüs ve Satürn Ortak tepesidir. Uranüs özgürlüğün Satürn ise disiplinin gezegenidir. Dolayısıyla Akıl Hava parmağı olan Şahadet parmağına kas gücünün olduğu bu kesimde enerji özgürlük ve disiplinden gelir. İşaret yada Şahadet parmağının orta boğumunu İkizler oluşturur. Bunun nedeni İkizler değişkendir ve biri sabit Kova altta, diğeri Terazi uçta her iki boğumun ortasında birleşim ve değişim sağlayan boğumdur. İkizler iki yönlü düşünmeyi sağlayan son derece değişken hızlı bir akla sahip azıcık bilgiyi üreten çoğaltan bir aklın burcudur ve kalemi tutan bu parmağın hareketine büyük katkı sağlar. 

Gece 1-3 arasında Doğan Hz Muhammed’in ve bu saatte ilk defa inmeye başlayan Kuran’ın yükselenleri Hava’dır, Hz Muhammed’in yükseleni Kova Kuran’ın yükselen burcu İkizlerdir. Kuran her şeyden çifter çifter bahseder. Kuran 100 kere adil diyorsa 100 kere zalim der mesela. 300 kez Cennet demişse 300 kez de cehennem der. Bu da Kuran’ın sayısız ilginç mucizelerinden biridir. İşaret parmağının uç boğumu ise Terazidir. Terazi’nin yöneticisi Venüs’tür ve veüs sevgiyi aşkı simgeler. İnsan aklının Hava elementinin ucu bile sevgi odaklıdır zira insan sevmediği hiçbir şeyi düşünmez. Ayrıca Havada çan kuşun Kalem olarak kullanıldığı dönemlerde ve şu anda ben bu yazıyı yazarken iki işaret parmağımla yazmaktayım ki bu da işimi severek yaptığım düşüncelerimi severek aktardığım anlamına gelir. Kitap yazarak zengin olmak Türkiye gibi ülkelerde zaten mümkün değildir dolayısıyla hele hele benim gibi düşünce kitaplarını yazanların daha az şansı olduğu bu piyasada geleceğin okuyucuları için yazmak gerçekten Van Goghvari bir çaba istemekte. Dolayısıyla Terazi burcu olan bu boğum sevgiyle tuşlara dokunur, yöneticisi Merkür olan İkizlerle bükülür eğilir onun akılsal yönlendirmesi vardır, en kök boğumda Kova’dan ve Uranüs Satürn tepesinden özgürlüğün ve disiplinli bakışın enerjisi de diğer itici motorlardır. 

İşaret parmağı veya Şahadet parmağı Kabe’de 4 elementi simgeleyen köşelerinde KAPI tarafıyla kardeştir. Çünkü Kapıdan içeri girerek Kabe’nin içini aydınlatan ışık Doğu’da bu istikametten gelmektedir, bu istikamet bilgeliğin en eski köklerinin olduğu ÇİN ve Hindistan tarafıdır ve “İlim Çin’de de olsa gidip alın, İlim Mümin’in yitik hazinesidir” sahih Hadisi Şerif’i de bize Doğu’nun aklının aydınlanmasının önemini göstermekte ve Müslüman aydınlanmasının işaretinin akıl, düşünme, ilkeler olduğunu vurgulamaktadır. Zira hem Kabe’nin kapısı ki 7 Tavaf’ın başlama ve bitiş noktasıdır hem de Fatiha AÇILIŞ demek olduğu için 7 FATİHA ilkesinin işaretidir. İşaret parmağı da Hava Elementi olarak Fatiha suresinin de parmağıdır. İşaret parmağımız bize La ve İlla’da namazda ayağa kalkarken Aklımızın Yasak olan ile Serbest olan arasına seçimler yaparken 7 İlkeli Fatiha ile SIRAT sürecinde nasıl yol alacağımızı tek tek işaret etmektedir. İşaret Arapça’da Aye demektir, bu dilimizde ki AYET anlamına da gelmektedir ki akıl olmadan bu işaretleri okumak mümkün değildir ve geleneksel DİN Dili bizim bunları okumamamız için abuk subuk rivayet kültürü ortaya çıkartmıştır.

Hep sorulan ama yanıt bulunamayan Akıl Çizgisi’nin neden İşaret Parmağının altından başlayıp elin diğer tarafına doğru Serçe parmağı tarafına gittiğinin sebebi de basittir, Akıl çizgisi elbette Hava elementi, Aklı temsil eden İşaret Parmağının olduğu taraftan doğan bir nehirdir ve duygulara doğru akar. Bu aklı donuk ve soğuk olmaktan kurtarır. Kalp Çizgisinin de Su elementinin Duyguların parmağı Serçe parmağının altından doğup İşaret parmağına doğru gitmesinin nedeni de benzer sebeptendir, kalp elbette duyguların parmağının oradan doğacaktı, evlilik ve sevgi kapasitesini saydığımız çizgilerin oradan doğacaktı ama Akla doğru yönelecekti, sadece duygularla hareket etmek doğru değil içinde akıl ve mantık bulunan bir duygu olmalıydı yoksa “Kandıran bizi Allahın adıyla veya sevgisiyle kandırırdı ve gerçeği göremezdik”. Bu aynı zamanda Kuran da bizlere yapılan bir uyarı ve ikazdır ellerimize yansıyan.

Elimizdeki Orta Parmak;


Devamını “Ellerimizin Dili ve Şahitliği” nden okuyunuz ve okutunuz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.