www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

26 Şubat 2017 Pazar

KÂBE NEDEN VORTEKS ŞEKLİNDE TAVAF EDİLMELİDİR?







www.islamastrolojisi.com
Kabe’nin Müslümanların kıblesi olarak hayatla, Kuran’la, insanla, Dört melek, dört halife, Şeytanın 4 taraftan yanaşmasını 4 ibadetle nasıl engellediğini “Kabe’nin Hayat Şifreleri’nde“ yazmıştım. Tavaf’ın nedenini ve niçin 7 kez dönüldüğünü de kitabımda detayla TV ekranlarında da defalarca kez belirtmiştim.

Tavaf’ın şekli neden Vorteks olmalı? Bunun sebebi Hikmeti nedir?

Tavaf, Müslümanın hayata ve nesnelere bir noktadan bakmaması, 360 derece ve 3D olarak nesnelere yaklaşması ve eşyanın hakikatını bu şekilde anlaması için emredilmiş bir ibadettir. Aynı zamanda hayatın merkezine Tevhidin ve Kuran’ın, Ahlak ve Adalet’in (BKZ Kabe’nin Hayat Şfreleri Sembollerin Dili) alınmasını sembolize eder Kabe ve Tavaf.

Vorteks bu tavafa başka bir boyut daha katmakta. Cisimlerin etrafında dönerek onun tüm boyutlarını görmenin yanında her tavafta Kabe’den biraz daha uzaklaşarak ona bakmayı da denediğimizde boyut olarak Kabe’yi 7 değişik büyüklükte (yada Küçüklükte veyahutta sadelikte) görmemiz mümkündür. Bu sayede cismin giderek gözümüzde küçülmesi mesafenin artmasıyla aramızdaki bakış ve etkinin nasılda zayıfladığını görmemizi de sağlamakta. Vorktek altın oranla yaratılışın içine var. Samanyolu gezegenler dönerken içinde oluşan şekil, Aloe Vera bitkisi büyürken veya salyangoz’un kabuğunda bu sırları görebilmekteyiz.  Hacda ve Umrede Tavaf yapanlar eğer imkanları varsa olabildiğinde Kapıya ve Kabe’ye yakın mesafeden ve giderek uzaklaşarak 7 tavafı tamamlasın ve olabildiğinde altın oran mesafesinden yapsın tavafı. Çok daha başka bir tavaf olacağı kesindir.


Mimari, sanat, moda’da Vorteks tasarımlarını çizimlerinde kullananlar çok daha etkileyici göze hoş gelen bir tasarım gerçekleştirirler. Vorteks ve altınoran koca bir hiçliğin içine varlığı yaratan Allah’ın insanı şaşırtan hayrete düşüren yaratım aklının eseridir. Biz Müslümanlar hac gibi önemli ibadtleri de düşünerek ve hikmetleri anlayarak yapmalıyız. Vorteks tavaf yaratılışı tefekkür etme anlama adına muhteşem bir tavaf şeklidir. Tüm okuyucularıma bu tecrübeyi yaşamalarını tavsiye ederim. Özellikle “Kabe’nin Hayat Şifreleri” kitabı ile beraber verilen “Tavaf Çarkı”nı alıp çevirerek ve orada 7 ilke ve Allaha verilen 7 sözü anlayarak bu tavafı gerçekleştirmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.