www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

14 Aralık 2019 Cumartesi

AB ÜLKELERİNİ ARABAYLA NASIL GEZERSİNİZ?

Hayatımda en çok öğrenmeyi sevdim. Öğrenmek iki türlü, biri okuyarak kağıt üzerinden diğeri de okuyarak hayatı gözlemleyerek. Hamd olsun ikisini de yapmaktayım. AB Ülkelerinde çeşitli toplu etkinlik ve toplu Astroloji Bakımlarının yerinde yapılması için davette vardı. Geçen sene ilk defa Amcam Tuncay ile Hollanda'nın Lahey kentine kadar gidip döndük. 
Bu sene eşimle Astroloji bakımları ve işler için İspanya'ya kadar hemde El Hamra sarayının olduğu Gırnata (Granada) ve Kurtuba Camisinin olduğu Cordoba kentine kadar gittik. Bu türlü bir yolculuk yapacaksanız aşağıdaki bilgiler size rehber olacaktır. 

1- Gideceğiniz ülkeden Schengen vizenizi alınız.
2- Arabanızın Yeşil Sigortasını yaptırınız. Bu sigortanın mutlaka yeşil renkli kağıda basılmış olması gerekmekte.
3- Bulgaristan'da Vinetka adında yol vergisi kağıdını mutlaka alınız. Sınırda Bulgarlar Türkçe konuşuyor sınırdan alabilirsiniz.
4- Sırbistan'da yollar için temassız kredi kartınız olsun yeter.
5- Macaristan Sırbistan Sınırında uzun kuyruklar olmakta sınırdan geçtikten sonra Avusturya ve Macaristan hatta Almanya Vignette'inizi alabilirsiniz. Almanya eskiden yol vergisi almıyordu almaya başladı.
6- Kalacağınız otelleri Booking.com dan ayarlayabilirsiniz. Yol boyunca Motellerde var. Bulgaristan ve Sırbistan ana otobanı üzerinde Türk yemekleri satan restoranlar var.
7- Arabanızın mevsime göre bulundurulması gereken malzemeleri önemli. Sağlık Çantası Çekme halatı Zincir vb.
8- Yağ değişiminizi mutlaka Türkiye'de yaptırmış olarak çıkın Yurt dışında pahalı.
9- Tüm Avrupa yollarında kesinlikle trafik kurallarına hız limitlerine uyun yoksa ağır cezalar yersiniz.
10- Yaya geçitlerinde mutlaka durun, kavşaklarda yol vererek ilerleyin Özellikle Fransa ve İspanya'da.
11- Yakıtınızı Avusturya Almanya ve Hollandada en ucuz yerlerden alsanızda olur yakıt kaliteli ve depoları mutlaka kontrolden geçmekte. Ancak Bılgaristanda Shell'den Sırbistan'da OMV veya Shell'den alın başka şirketlerden değil. OMV Avusturya menşeili kaliteli yakıt satan Balkanlarda yaygın olan bir şirket. Türkiye Sınırına yakın yere kadar var Bulgaristanda.
12- Almanyada benzinliklerde tuvaletler ücretli ama marketten bişey alacaksanız ondan düşmekte o yüzden wc biletini saklayın.
13- Fransada tuvaletler ücretsiz otobanlar biraz pahalı.
14- FRansa'da can güvenliği ve mal güvenliği yok. Çok dikkatli olun güvenlikli ve park yeri olan otellerde kalın. Gece sokağa pek çıkmayın. Fransa'nın güneyi hırsız dolu. Arabamızdan camı kırıp çanta çaldılar gece otobanda ve Jandarma sabah 8'de açıyoruz gelemeyiz dedi. Sani dükkan. Vallahi Türkiye'nin Bekçileri Fransız Polisinden daha iyi. Zabıtalarda Jandarmalarından daha iyi. Kendi ülkelerinde güvenliği sağlayamayan Fransa Askeri Suriye'de asayişi sağlamaya geliyor birde.
15- İspanya'da iklim Anadolu'ya çok benziyor. Ege ve İç Anadolu karışımı.
16- İspanya'da Kuzey kesim Karadeniz gibi. Bilbao'ya mutlaka gidin. Barcelona Madrit Kurtuba Toledo Gırnata sizi sizden alacak.
17- İngilizce bilseniz dahi Fransa ve İspanya da İtalya'da dil sorunu yaşarsınız google Çeviri programı telefonunuzda yüklü olsun.
18- Cep telefonunuzu yurt dışına çıkmakdan önce mutlaka ama mutlaka yurtdışı servislerini açın. Hangi ülkede servis var mutlaka öğrenin. Yol boyu navigasyonunuz açık olsun. Cep telefonu şarjı için powerbankler dolu çıkın yola. Ayrıca çakmaklığa takılan ve termos bardakta su ısıtmaya yarayan küçük su ısıtıcı olsun çünkü en küçük bir kahve 4 5 avro. Aslında para değil ama kur yüksek ve bize pahalı gelmekte. Yolda devamlı sıcak suyunuz olur. Acıkınca da hazır çorba ile de arada bir açlığınızı yatıştırırsınız.
19- Mesafeye göre yol da tüketmek için Türkiye'den su alın yolda pahalı. Bu küçük hesapları yapmazsanız yol size çok pahalıya gelir.
20-Yoldan asla otostopçu almayın.
21-Mümkünse Mayıs'ta yola çıkın. Özellikle Bulgaristan Mayısın 15 ile Haziranın 5'i arasında cennet gibi. Hem çiçek kokuları hemde temiz hava inanılmaz iyi gelecek.
22-Sakın Türkiye'deki trafik alışkanlıklarınızı oralarda yapmayın. Korna çalmak, sarı ışıkta durmamak, YOLA KAĞIT PİSLİK İZMARİT PET ŞİŞE ATMAK, bunları yaparsanız hem Türkiyeyi karalamış olursunuz hemde ağır cezalar alabilirsiniz özellikle Alman'yada.
23- En ucuz marketler Alman'yada Hollanda'da Aldi Market. Çikolata'larını tavsiye ederim ucuz ve güzel.
24- İtalya'da araba sürecekseniz bilinki en pahalı otoban orada. 300-400 km yol mesela 70 Avro.
25- Slovenya'da Vignette yol vergisi var. Sınırı geçer geçmez Benzinlikte satmaktalar Kredi kartıyla ödemelerinizi yapabilirsiniz.
26- Kışın gderseniz mutlaka kış lastiğinizi takın eğer Allah korusun kaza yaparsanız suçlu siz olmasanız bile suçlu durumuna düşersiniz kusurunuzdan dolayı.

Eğer bu yazdıklarıma dikkat ederseniz bir sorun olmaz. Keyifli güzel bir yolculuk yaparsınız eğer bu yazdıklarımı umursamazsanız ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan fitil fitil gelebilir ama bu kendi laf dinlemeyen hatanızdan olur.

Şunu da hatırlatmakta fayda var. Araba ile yapacağınız yolculuklar uçakla yapacağınız yolculuklardan daha ucuza gelebilmekte eğer kşi sayısı fazlaysa. Ayrıca gezdiğiniz yerleri daha detaylı görebilmektesiniz. Bu yolculuklar çok öğretici. Hac bu yüzden ibadetti. Her ne kadar öğretici yanını uçaklar ve klimalı rahat oteller yüzünden tamamen kaybetsede.

Düşünün bir eskiden Orta Asya'dan yola çıkan biri bir sürü ülke ve yer görmekteydi, aylar hatta sene süren bu yolculuklarda yolda dil ve kültür öğrenmekte vizyon genişlemekteydi.  Bir kişi ömründe bir hac 2 umre yapsa en az 1 dili iyi konuşuyor ve ülkesine yenilikleri getiriyordu. Şimdi bunlar olmuyor.

Hayırlı Yolculuklar dilerim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.