www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

1 Aralık 2019 Pazar

NAİM SÜLEYMANOĞLU FİLMİ: Cep Herkülü Nasıl Bir Film?

Günlerce reklamı dönüyordu sosyal medyada. Filme gidenler filmi övüyorlardı. Kızımı sinemaya
götürmeye söz vermiştim. Ona güzel bir film ziyafeti çektirmek istedim. Naim Süleymanoğlu'nun Hayatını konu alan Cep Herkül'ü filmini görmek istedik. Filmi Bulgaristan göçmeni ve çok saygı duyduğum ve sevdiğim bir öğretmen olan Semiha İnce Hoca'da tavsiye etmişti. Tavsiyesinden dolayı da teşekkür ederim...

Film Naim'in çocukluk yıllarından başlıyordu. On yaşında haltere olan yeteneğinin keşfedilip ağır eğitimlerden geçerek Bulgaristan'ın ve Dünyanın yıldızı olma yolundaki ilk adımları açıklanmaktaydı. Filmde müthiş replikler vardı. Öyle replikler ki her biri hayat felsefesini değiştirecek düşündürecek nitelikteydi. Görüntü Yönetmeni müthiş iş çıkartmıştı Sanat Yönetmeni'de öyle. 1980 li yılların kıyafetleri dekorasyonlarını hem Bulgaristan hemde Türkiye için bulup ortaya çıkartmak kolay değildi. 

Naim Süleymanoğlu'nun en büyük özelliği kendi vücut ağırlığının 3 katından 10 kg fazlasını kaldırması değildir. Onun defalarca kez dünya şampiyonluğunu kazanması da değildir onun en büyük özelliği. Yada VAtanını baskılar yüzünden bırakıp inanç ve ırk vatanı Türkiye'ye bir daha ailesini görmemecesine gelmesi de değildir onun en büyük özelliği.

Naim Süleymanoğlu'nu gerçekten büyük yapan şey Amerikan Halter Federasyonu ve Amerikan Hükümetinin milyonlarca dolar para vermesine rağmen onun bu parayı şatafatlı ev ve zengin yaşamı red ederek ondan bekleneni yapması ve Türkiye ve Ayyıldızlı Halter Formasıyla başarılarına imza atacağına kendi kendine söz vermesidir ve Türklüğün ve İslamın Onurunu Bulgaristan'da kurtaran adamdır Naim Süleymanoğlu. 

Naim, kendisine zorla verilen Naum Shalamanon adını ve soyadını ret etmedi sadece. Paraya lükse yenilmeden o muhteşem duruşu var ya insanı kendinden geçiriyor. Onun sayesinde yüzbinlerce Türk kökenli Bulgar vatandaşı, müslüman pomaklar, müslüman romanlar için kapılar açılmış ve Türkiyeye gelmişlerdi hepsi. Naim bir kimlik mücadelsinden zaferla ayrılmıştı. Bunca ırkçı ve inanç faşizminin olduğu zorlukların 190 kg dan daha fazla olduğu Bulgaristan'ı dize getirdi Naim.

Peki şu an Bulgaristan gençliği ne durumda bilen var mı? Türkiye'de gençliğin durumu nedir bilen var mı?

Bulgar nüfusunun çoğu AB ye üye olduktan sonra Almanya Hollanda, İngiltere, Lüksemburg, Fransa, Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka'ya gitti.

Bulgaristan'a 1991, 2017, 2018, 2019 da yaklaşık olarak 6 kez gittim. Burgaz Sofya Varna vb şehirleri gördüm. Bulgaristan'da gençlik AB ülkelerinde kalanlar emekliler ve yaşlılar. Kalan mevcut gençlerin çoğunluğu Türk çünkü Türkler evleniyor çocuk yapıyor orada. Ancak size kötü bir haberim var. Bulgaristandaki Müslüman Türk gençleri Amerika destekli İŞİD'in oluşturduğu kötü reklamlar yüüznden bir çok Balakan ülkesinde olduğu gibi Türklüğünden ve Müslümanlığından utanır olmuş ve gittikçe Hristiyanlığı benimsemiş durumdalar. Bu durumla ben Gürcistan'da da karşılaştım orada da Acaralı Müslüman çocukları dedeleri Camiye gidip namaz kılarken kendileri domuz eti yiyip kiliseye gidiyorlar.

İŞte böyle. O İŞİD sadece Suriye'de yıkım yapmadı. O İŞİD bir çok İslam ülkesinde ve Müslümanların azınlıkta yaşadığı ve kimlik mücadelesi verdiği Bulgaristan Yunanistan Makedonya Bosna Gürcistan ve Rusya Federasyonu gibi ülkelerde Müslümanların Müslümanlıklarından utanmalarına yol açtı. Özellikle İslam nedir bilmeyen Müslüman gençler Hristiyan arkadaşlarının tacizinden korktukları için gittikçe İslami yanlarını öldürdüler. Alın size Tez Konusu olabilecek bir sosyolojik araştırma mevzuu.

İşte Naim Süleymanoğlu filmi var ya işte bu film sadece Türkiye'de bile kimliğini kaybeden gençlere değil sadece Bulgaristan'daki Müslüman gençlerinde kendi kimliklerini bulmaları için inanılmaz bir fırsat filmi. Mustafa Uslu siyasal manevraları da Filmde çok iyi vermiş. Bir yanda ülkücüleri diğer yandan onların ağızlarından Kenan Evren denilen Faşistin yaptıklarını anlattırmış filmde. 

Filmde neler neler yok ki?

Azim, sabır, çaba, inanç, vatan, ayyıldız, kimlik mücadelesi, değerlerin para ile satılamaması ne isterseniz var.

Gelin kendinize bir iyilik yapın. Şu filmi gidin sinemada çocuğunuzla izleyin. Yazık Recep İvedik gibi kıllı ve bedevi şehir ayılarını izlemeye götürmeyin çocuğunuzu. Naim'i izletin çocuğunuza, değerleri olan medeni kibar ülkesini seven değerleri olan boyu kısa yüreği kocaman adamın Recep İvedik6 gibi 190 kg lık bir ayıyı kaldırıp atışını izletin evladınıza....

Yanınıza mendilde alın. Çünkü unuttuğumuz değerleri filmde hatırladıkça gördükçe helede yaşınız 40 ın üzerindeyse mutlaka gözleriniz nemlenecek....

Filmden sonra asla eski siz olmayacaksınız....

Bir sözümde Mustafa Uslu'ya. Böyle güzel bir film yaptığınız için teşekkürler. Allah razı olsun. Dilerim bu tür filmleri tarihe ve olaylara ülke bütünlüğüne katkıda bulunacak, gençlerin uyanmasını sağlayacak şekilde yaparsınız....

Oyuncuları da tebrik etmek lazım gerçekten harika iş çıkartmışlar. Maşallah diyorum başka da birşey demiyorum.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.