www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

10 Aralık 2016 Cumartesi

Esaretin Bedeli ; Neden Dünyanın en iyi filmi?

Yıllar önce "kesinlikle okunması gereken kitaplar ve izlenmesi gereken filmler" adında bir liste yaptım. Bu listeyle amacım Türkiye'de halkımızın en önemli kitaplar ve filmler yoluyla okulda elde edemedikleri temek bilgi ve konuları elde etmeleri ve düşünsel tavaf yapan bir toplumun oluşmasını amaçladım. Allaha şükür halkımız o yazıyı tam 322 bin kez okudular. Tabiki başka sitelerde de bu listem adım ve kaynak verilerek yayınlandı. Bu önemli yazımın bu kadar çok okunup paylaşılması hedefimi gerçekleştirmemi sağladı. Hatta bazı yazarlar bu listeye girmek için benden rica da bile bulundular ve bende nazikçe ret ettim.

Neyse amacım neden bu listenin başında Esaret'in Bedeli vardı onu açıklayayım. Çünkü bu bir kaç defa soruldu.

Esaretin Bedeli, Kuran'da kuyuya atılan, hapse giren düşen Hz Yusuf'un başına gelenlerin bir benzeri gibidir. Film baştan sona mesajlar içerir. Filmde ana tema umut ve bilgidir. Umudun bilgiyle beslenmesi, azim ve gayretle her zor durumdan kurtulunur ana fikirdir. Ancak filmde öyle bir yer var ki bu tüm Dindarlara mesajdır. Filmde Müdür Warren sözde dindardır ama tüm sahtekarlıklarını sahte imanıyla örtmeye çalışır.

Filmde ana karakter Andy Dufresne, İncilin içine duvaru deldiği çekici saklar. Ne zar bunda canım demeyelim. Burada sinema dili üzerinden inanılmaz bir mesaj verilmiştir. Bizim TV'lerimizde Kanal 7'de ve diğer İslamcı kanalların hiç birinde asla göremeyeceğiniz bir mesajdır bu.

Senarist ve yönetmen Frank Darabont izleyiciye ve özellikle sinema okuyabilenlere "Sadece vahyin içindeki metinleri kutsal diye her gün okumak insanı kurtuluşa erdirmez. İnsan emek ve çaba harcamalıdır, bu çaba bilgiye dayalı olmalıdır, bilgiye dayalı bir çaba kitabın kendisinden gelen umutla azime dönüştüğünde kurtuluş gelecektir" mesajı var.

Çekiç ve orak komünizmde de emeği çalışmayı çabalamayı simgeler lakin Komünizm dini dışlar, dinin safsata ve eskilerin masalları olduğunu söyler. Komünizm insandaki inanma ve umuda sarılma isteğini görmezden gelir.

Geleneksel Katolik inançlar ki bunun içinde geleneksel İslamcılıkta bulunur, kitabı da emeğide görmezden gelerek ritüele olayı bağlamıştır çoktan. Çok inanıp az düşünen insan yığınlarının nasıl kullanıldığını anlamak için Fetö ve Daeş'e Avrupa'da Çetniklere bakmamız kafidir.

Darabond yazdığı ve yönettiği bu film ile sinema tarihinin en büyük yönetmeni ve senaristi olmuştur. Yönettiği diğer film Yeşil Yol'da muhteşemdir.

Kitap ve film listemi görmek isterseniz lütfen linki tıklayınız.

Kesinlikle okunması gereken kitaplar ve izlenmesi gereken filmler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.