www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

27 Eylül 2017 Çarşamba

Bağımsız Kürdistan Hayali ve Orta Doğu Siyasetleri Hakkında

Kürdistan denildiğinde kimi insanın tüyleri diken diken olmakta. bu ya Türkiye'nin İran'ın
Rusya İlk defa Deyri Zorda PKK AMERİKAN terör güçlerini bombaladı.
parçalanma endişesi yada bağımsızlığı ve kendi kültürünün ölmemesi için duyulan Kürt kimliğini taşıyan bazı kişilerin hisleri.

İsrail'in açıktan Amerika'nın ve D'ingiltere'nin gizliden desteklediği Bağımsız Kürdistan devleti kurulur mu? Neden Amerika ve İngiltere gizliden desteklemekte ve neden Rusya Federasyonu Kürrdistan kurulumunu istemiyor? Türkiye Irak İran'ın bölünme endişesini iliklerine kadar hissettiği referandumda yapılan doğrular ve yanlışlar nelerdir? Bu referandumda hangi diplomatik siyasal hatalar yapıldı? Bunları madde madde inceleyelim.

1- Barzani kendi halk tabanında yılların verdiği eziklik ve Saddam döneminde yaşanan sıkıntılar dolayısıyla halkın isteklerine karşı gelemedi. Gelemezdi de. Çünkü aksi takdirde kesinlikle halkın gözünden düşebilirdi. Barzani Kürt bölgesinin Demirel'i olmasına rağmen zekice bir diplomasi sergilemekte mi? Bu tartışılır bir konu.

2- Amerika neden açıktan destekler görünmek istemedi? Çünkü;
a) Türkiye gibi önemli bir müttefikini tamamen kaybetme riski doğuracaktı ve bu Sureyedeki güçlerini zora sokacak belki Türkiyedeki İncirlik gibi üslerinden YPG'ye destek ve kaynak sağlamada zorlanacaktı.
b) Kendi ülkeside Federal yapıda ve referanduma hiç bir Federal sistemli devlet sıcak bakamaz. Açıkdan asla destekleyemez. Ne Amerika ne Dingiltere bunu yapmazdı çünkü California Texas eyaletleri ayrılmak için referanduma gitmek istediklerinde ABD Eyaleti Kürdistan'ın Irak federasyonuna evet diyorsun ama Texas'a hayır diyorsun olurdu konu. Aynı şey Dingiletere içinde geçerli onlarda aslında referandumu gizliden desteklemekte ama açıkdan değil. İlginç olan şu ki Rusya federasyonu da referandumu gizliden destekler görünüyor ve açıkdan karşı çıkıyor. Çünkü Rusya federasyonu da bir federal yapı devleti olduğu için referandumu desteklemesi demek Tatristan ve Çeçenistan gibi federal Cumhuriyetlerin ilerde referandum yapmasına yol açar bu. Peki Rusya başka neden gizliden desteklemekte Referandumu? Çünkü Referandum süreci Türkiye'yi İran'a, Rusya'ya, İran güdümüne yakın Irak'a da daha da çok yaklaştırdı. İdlib ve cerablus Şu an Türkiye'nin Orta Doğuya açılan sadece iki kapısı olarak kaldı. Bu Rusya'nın İran ve Türkiye ile beraber bölgede Dingiliz gücüne karşı kesinlikle yerini daha da sağlama alması demek.

3- Türkiyede diplomasi Kuzey Irakta'ki referanduma açıktan karşı çıksada derinden diyalogları devam ettirmelidir. Asla Kuzey Irakla Ekonomik ilişkilerini kesmemelidir çünkü her yıl Kuzey Irakla milyarlarca dolarlık ticareti var, yaptırım uygulamasın demiyorum ama bunlar kısıtlı sınırlı sembolik yaptırımlar olmalı. Oradan dünyanın petrolü gelmekte.

Sonuçta referandumla İsrailin isteği olmuş ve Büyük İsraile büyük bir adım atılmış durumdadır. Türk İran ve Rus müttefikliği artarsa büyük israil kesinlikle bir proje olarak kalmaya mahkum durumdadır. Suriyede savaşın olması İsraili çok rahatlattı çünkü İsrail Hizbullahla olan çatışmaları durdu. Bilindiği gibi Hizbullah en büyük desteğini Esad'dan almaktaydı.

Suudi Arabistan'ın bir beyni olmadığı için tıpkı Afrikada sonbaharda az bir suyun içinde kalan ama suyun içinde bulunsada timsahların rahatsız etmediği aptal hipopotamlara (Su Aygırı) gibi beyinsizce davranmaya ABD'den yönetilmeye devam etmektedir. Suudi Arabistan Bir Amerikan ve İngiliz toprağıdır. Mekke ve Medine işgal atındadır. Hz Muhammed bir işgal toprağında yatmaktadır.

Eğer ümmet buna kafa yorarsa çok daha iyi eder. Yoksa İsrail'in Amerikanın oyunu tutarsa Şii Sünni tutmadı Kürt Sünni Şii savaşları başlatada bilirler.

Bir Kürdistan kurulacaksa bu İsrail ve Amerikan siysetleri için değil, Arap Türk Fars unsurların dünyada devletsiz yaşayan en büyük nüfusa sahip bu halka Kuzey Irak referandumundan çıkan sonucu göze alarak kendi garantörlüklerinde ( Türkiye İran Irak ) desteğiyle belirlenen yerlerde (Kerkük Musul hariç) kurulması Amerikan destekli yapıyla kurulmasından daha iyi olur. Erbil'in onurlu bir şekilde özgürce var olma isteği anlaşılmaya çalışılmalı. Barzani de, Kurulacak Kürdistan'ın Türkiye, Irak ve İran'ın garatörlüğünde kurulmasına itiraz etmeyerek ne Türkiye ne Suriye nede İran'dan toprak talep etmeyeceğinin altını çizmesi gerekmekte. Ayrıca gizli bir anlaşmayla İsrail bölgeye asla sokulmamalı, İsrailli şirketler girse bile şahıslara toprak satışı asla gerçekleşmemeli. Kısacası Müslüman İsrail olmamalı Kürdistan. Bunun için kafa yorup formüller geliştirmek kan dökülmeden sorunun çözümü adına güzel ve adalete göre olur. ADALET işimize geldiği gibi eğip bükülecek bir konu değil çünkü. KÜRTLER BİZİM KARDEŞİMİZDİR. Onları daha fazla İsraile de iteklemememiz lazım. 

Ben iyimserim (Türkiye Akrep burcu ve jupiterin Akrepte olması ülkemiz adınada hayırlı siyasetler ortaya çıkacak demek İNŞALLAH ) ve herşey Türkiye Rusya İran ortaklığının içine Pakistan Katar ve diğer müslüman ülkelerin çoğu girecek ve ABD ve Dingiltere eninde sonunda Orta Doğuda yenilecek zayıflayacaktır. Ortada Doğuda kaderi belirleyen en büyük güçlerden biridir Türkiye. Niye mi?

Çünkü Halifelik emanetleri ve Sancağı hala İstanbul'da. Halifelik fiilen kaldırılmış durumda ama Manevi olarak şu an İstanbul Halifeliğin merkezidir. İstanbul Rus Ortadoksluğunun da merkezidir. Bu iyi anlaşılmalıdır ve bu ittiktfakın Merkezi de İstanbuldur ne Moskova ne de Ankara değil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.