www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

30 Ekim 2017 Pazartesi

TARİKAT ŞERİAT SIRAT ÜZERİNDEN İSLAM'i ANAYASA

Daha önce Sırat'ın kelime anlamı olarak kardeşlerinin Strada, Street, Straat, Strasse olduğunu hem köşelerimde hemde kitaplarımda beş sene önce yazmıştım. Tarikat'ı ve Şeriat'ı bu dünyaya ama Sırat'ı ahirete atan onu ahirette köprü yapan zihniyete TV Kanallarında karşı çıkmıştım defalarca.

Şimdi konuyu bu üç kavram üzerinden daha da açacağım.

Arapça'da Cadde aslında Şeria demek ve bu kavram daha sonra oturmuş bir kavramdır. Medine İslam devleti döneminde Şeria kelimesi tam olarak anlaşılamazdı. Şeriat ise Caddeler anlamına gelmektedir. Tarikat'ın aslında çölde ve dağda bulunan üzerinden bedevilerin geçtiği, eşeklerin, keçilerin, yabandomuzlarının yürüdüğü herhangi bir kuralın işaret olarak üzerinde bulunmadığı patikalar anlamına geldiğini ifade etmiştim.

Evet, şaşırtıcı ve cesaret isteyen bir açıklama bu değil mi? Ancak durum tamda bu. Tarikat, kök olarak Arapça Tarik yani patikaların çoğuludur. Bunların hiç biride Sırat anlamında değildir. Sırat kelimesi Kuranda Dosdoğru Şehir(Medine) Yolu, medeniyetin ANA CADDESİ iken köprü neden yapıldı?

Çünkü ortada Sırat varken ve ne anlama geldiğini müslümanlar öğrenirse bir daha asla Tarik ve Tarikatten insanların yürümeyeceklerini bildikleri için Sırat mahsus bilerek büyük bir şeytanilikle ahirete KÖPRÜ yapılmıştır. İşte bu köprüyü Kabe'nin Hayat Şifreleri kitabı 2012 Ekim ayında havaya uçurmuştur. Çünkü Sırat'ın diğer dillerdeki karşılığı ile Sırat'ın kardeşliği artık iyice ortaya çıkmıştır.

Gelelim Şeriat'a. Şeriat da kelime olarak Şeria'nın çoğuludur. Üzerinde kurallar bulunan yol demek olan Sırat'ın anlam kardeşidir Şeria. Şeriat dediğimizde aslında modern Arapçada "Caddeler" anlamına da gelir. Şehrin içinde bulunan bir çok Caddenin ortak adıdır.

Ancak şeriat denildiğinde İslam hukuku anlaşılmaktadır. Aslında İslam hukuku denilince bu hukuk Kuran, Sünnet, İcma, Kıyas ve en son akılla oluşturulan bir hukuktur. 1400 sene boyunca bu hukuk kuralları İslamın İslam devletlerinde sokaklarda evlerde yansıyan şekli anlaşılmıştır.

Fakat sıkıntı şu. Müslümanlar şeriat diye Kuranda olmayan Recim gibi kurallarıda Şeriatten saymışlardır. Bu asla İslamın Şeriati değil bu Yahudiler ve Putperestlerin şeriatidir. Bunun kanıtlarını hemen sunalım. Mesela Hz Muhammed Taif şehrine tebliğ için gittiğinde taşlanmıştır. Onun taşlanmasının sebebi Taiflilerin kendi Putlarını ve Şehirlerinde bulunan LAT'ı kourumak amacı ile değildir. Taşlamanın nedeni tamamen Hz Muhammed'in yalancı bir peygamber olduğunu ve Ahlaksızca çıkar amaçlı yalan söylediğini düşündükleri için bu taşlama eylemi gerçekleşmiştir. Bedeviler ahlaksız yalancı insanları taşlıyorlardı. Ayrıca Kuran'ın ilk başlangıç sözü olan Fatihadaki "Eunsubillahimi ne ŞEYTANİRRACİM" bölümündeki Racim yani taşlanan anlamına gelen söz aslında Taşlanmış demekle Ahlaksız şeytan motifi verilmekte ve Müslümanlarında AHLAKSIZ olduğunda ŞEYTANLAŞAbilecekleri uyarısını da içinde bulundurmaktadır.

Dolayısıyla bedevi araplar Şeytanirracim denildiğinde AHLAK vurgusu olduğunu bunun ne anlama geldiğini derinden anlamışlardır. Önce Ahlaklı olmadan önce Müslüman olumaz bunu iyi gördüler. Oysa Bediuzzaman Saidi Nursi kendi kitaplarında Sözler adlı eserinde Besmeleyi açıklarken bu perspektiften bakmamış Besmeleyi Allahın adını alarak çölde yürüyen iki insanın nasılda ağanın adını alan iki insan gibi hürmetli olacağına vurgu yaparak olayı en düşük bilinç olan Pragmatizm üzerinden vermiştir. Oysa konu daha üst bir anlayış ve kavrayışla yürümeliydi.

İşte Şeria, aslında Etik bir caddedir. Bu caddede Bedevilerin anlayış düzeyine göre bazı ifadeler kullanılmış onların Bedevilikten Medeniliğe taşınmaları hedeflenmiştir. Ancak, Bir kısmı doğru ve Kurana uyan bir kısmı ise yalan ve uydurma hadisler sahte ve berbat bir Şeriat anlayışının oluşmasına neden olmuştur. Şeriat'ın tarifi yeniden yapılmak zorundadır. Şeriat, KURAN ilkelerine göre olmak zorunda ve artık Şehirleşmiş toplumların anlayış düzeyine göre onları etik kurallarda tutacak şekilde yapılandırılmalıdır.

Kuran 23 senede inmiştir. Kuran'ın Medinenin içinden geçtiği Caddeye attığı Şeriat asfaltı 23 senede ancak sağlam bir zemin oluşturabilmiştir. Öyle 1 günde oluşmuş bir Kuran yok Şeriat yok...

İlkeler ile algoritmik olarak oluştutulan Kuran Caddesi de İstanbul'un Tem, Vatan Caddesi, John f. Kennedy Caddesinde de olmasını istiyorsak her caddede Müslüman aydınlanması (İllüminatisi) olan Darül Erkamların teorik ve pratik olarak hayata geçmesi gerek. Çek yazıp gününde ödeyen, söz vrip yerine getiren, asla aldatmayan, yalan söylemeyen insan topluluklarının oluşturabileceği bir sistemdir bu. Koca göbekli, İstoç'ta dükkan açıp ikinci 20 lik hatunları Başakşehirde ev tutup kapayan, her sene Umreye Hacca turistik bir gezi gibi gidip cemaatine durmadan para akıtıp Şeyhinin Sırat köprüsünden geçirteceğine inanmış, lükx arabasının içinde misvakıyla trafikte dişini kurcalayıp diş pisliğini arabanın camına fışkırtan şehirli bedeviler ve onların Kibirli Tarikatleriyle olmaz bu iş...

Şeriat, özünü Kuran'ın ilkelerinden alan ve evrensel kavramlar olan Etik Adil Sorumlu ve Vicdanlı Anayasal hükümlerdir...

Daha bunların ne olduğunu bile bilmeden Şeriat yapıp insanların kafasını kesmeye hazır terör mekanizmalarından Allah Ümmeti ve Dünyayı korusun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.