www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

16 Mart 2015 Pazartesi

Kesinlikle Okunması Gereken Kitaplar ve İzlenmesi Gereken Filmler

Aşağıda okumadıysanız veya izlemediyseniz diye çocuklarınızın ve kendinizin okuması gereken kitap ve izlenilmesi gereken filmleri listeledim.
Bu kitaplar okunup ve bu filmler izlenirse inanılmaz bir bilgi temeli oluşturacaktır. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Yalnız bazı kitap veya filmleri piyasada bulamayabilirsiniz. İnternette satanları bulabilirsiniz sanırım... 
KÜLTÜR SERİSİNDE EN FAYDALI KİTAPLAR:
1- Simyacı: "Her şey de Bir Hikmet vardır" sözü bu kitabı özetler.. 
2- Martı: "Yapılan hiçbir şey boşa gitmez" sözü bu kitabı özetler. 
3- Palto: "Elimizde olanın değerini bilirken paylaşmayı da öğrenmeliyiz" 
4- Sefiller: "İyilik her zaman galiptir" 
5- Taras Bulba: " Evlat Vatandan dahamı az kıymetlidir?" 
6- Çalınan Hayatlar-Mülteci: "Her türlü ayrımcılık çatışmaların anasıdır - Adalet Barışın ve Huzurun Temelidir" 
7- Issız Ada: "Sahip olduklarımız geçici olsa da önemlidir" 
8- İnsan Ne İle Yaşar? "İnsan için önemli olan ne?"
9- Vesselam: "Olayların detayına bakmalı insan"
10-Kalbimi Vatanıma Gömün: "Hırslarımız ve kör sevgiler zulmün en büyük nedenleridir"
11- Gazap Üzümleri "Paylaşım ve Adalet Duygusu"
12- İslam'da Astroloji Doğum Haritası Analizi " Astroloji, İslam, Doğum Haritası ve Hayatın Anlamına, Dört elementten Dört melek ve Halifeye" 
13- Kabe'nin Hayat Şifreleri - Sembollerin Dili " Kabe ve Tavaflar, Hac insan ve hayatla derinden alakalı. Tüm İslamın mesajının sembolik ifadesi bir küpte ve Hac ibadetinde nasıl toplanmış? Tüm sorular en sade ve yalın cevaplar buldu"
14- Vav Gibi Sevilmek: Yazar Yavuz Selim Pınarbaşı'nın kaleminden çıkmış güzel bir eser. Editörlüğüne katkıda bulunduğum bu eseri gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Aşk konusu günümüzde Trend yazarlarının en popüler konusu ancak Pınarbaşı son zamanlarda aşk'tan iğrenecek duruma gelen edebiyat severlere farklı güzel kapılar açmakta. Bu anlamda kendisini Aşkı Trend maymunlarının elinden kurtardığı için teşekkür ediyorum. Kendisinin bu kitapla kirletilmiş aşka abdest aldırdığını düşünmekteyim.
15- Cebrail'in Gözyaşları: Konusu itibarıyla tek eserdir. Zira Cebrail'in kendisinin Kainatın yaratıldığı zamandan beri İnsan ve Peygamberlerle olan ilişkisi BEN ANLATICI'yla anlatılmış durumda. Kitapta insana yaratılışa ve Allahın Yaratma nedenine ve hayatın gizemli hikmetlerine dair çok şey bulacaksınız. Kitapta bulunan tek hata Hz Ayşe'nin evlilik yaşıdır. Hz Ayşe 19 Yaşında evlenmiştir. Bu ikinci baskıda düzeltildiğinde çok daha başarılı bir eser olacaktır.
İNANÇ VE İDEOLOJİ SERİSİNDE EN FAYDALI KİTAPLAR;
1-Kuran Tefsiri: Kuran Mesajı:  Özlü Kuran Mesajı ( Prof. Dr. Hasan Elik/Muhammed Coşkun ) Kuran Mesajını ilk Müslümanlar nasıl anladılarsa günümüze taşıyan muhteşem eser.
2-Kitabı Mukaddes ( Eski ve Yeni Ahit): İncil ve Tevrat: Eski Ahit Ayrımcılıkların, Yeni Ahitse Sevginin Tanrısal Aşkın merkeze alındığı kitap
3-Hz. Muhammed'in Hayatı: Yazar İzzet Derveze: Hz. Muhammed'in hayatı Kuran Ayetlerine paralel olarak çok güzel bir incelemeye tabi tutulmuş. İçinde Kuran dışı ekleme ve mitolojileştirme bulunmuyor asla. Akademik ve Doğru bir Siyet bilgisi için gerekli.
4-Özgürlük Peygamberi: Abdurrahman Şarkavi: Kul Muhammedi tanımak için, nasıl bir insandı? 
5-İmamlar ve Sultanlar, İmamı Azam'ın Hayatı: İslam inancının Siyasal şirke bulanmasının hikayesi, Bu Kitap gerçekten nereye nasıl geldiğimizin YEZİDİZMİN portresini sosyolojik olarak ve tarihsel olarak çizmekte, "İmamı Azam Ebu Hanife'nin Hayatı" kısmı özellikle bir ilk olması dolayısıyla gelenekçiliği İslamın ve Tevhit'in önüne koyanların suratında patlıyor. 
( Mustafa İslamoğlu'nun diğer eserleri de (Yürek Devleti ve Yürek Fethi) okunmalı, özellikle değerli ALİM Muhammed Esed'in tefsir ekolünün paralelinde olan "Hayat Kitabı Kuran" önemli bir çalışmadır) 
6-Nutuk: "Bir Ulusun Kendini Emperyalist Çakallardan kurtarmak için verdiği amansız mücadelenin adı". Atatürk 
7-Kavgam: Avrupayı Kana bulayan Faşistin zararlı zihniyeti olsada kitapta bazı doğrularda var. Hitler 
8-Siyasi Vasiyetim: Hitler'in kendisini yok oluşa götüren itiraflarını anlatması, Hitler 
9-Kapital: Kapitalizmin yıkımlarına karşı durabilecek ayağı yere sağlam basan bir ideolojinin kitabı. Ateist yanı ve insanın görünmeyen yanlarını ( Adalet, merhamet, sevgi, cömertlik, vb ) açıklayamaması üzücü. Karl Marks 
10-Doğu ve Batı Arasında İslam: Bosna'nın yetiştirdiği siyasal dehanın İslam inancını ve diğer inançları ve ideolojileri tahlili. Aliya İzzet Begoviç
11-Üç Muhammed: Müslümanların peygamberlerine yaptığı haksızlıklar. M. İslamoğlu 
12-İslamı Nasıl Yok Edelim?(İngiliz Ajan Hempher'ın Anıları)Suudi Rejiminin Resmi mezhebini kuran Ajan'ın anıları, Orta Doğuyu anlamak için mutlaka okunmalı. 
13-Türkiye'de Petrol Kime Saklanıyor: Hakan Yılmaz Çebi'nin Muhteşem sorgulaması, Doğal kaynakları zengin ülkemiz 127 Trilyon dolarlık Toryumu, Petrol denizi üzerinde yüzmesi ile Kitabın özeti şu "Türkiye'nin eli hamur ama karnı aç". Ülkeye sahip çıkmak, yoksullukla savaşmak adına okunmalı, okutulmalı, bu olay gündeme gelmeli. Facebook ve Twitterla ataraftar toplayıp Tunus'u, Mısır'ı, Suriye ve Libya'yı kana bulayan Batı, ülkemize de el atmadan ve dahada karıştırmadan acilen okunmalı ve uyanmalıyız. Ülkemize Batı'ya ve engellemelerine fitnelerine karşı sahip çıkmak için okunmalı....
14- Şeytan ve Satanizm: Yazar Aslan'ın en iyi eseri. Şeytanı ve onun Müritleri Satanistleri, Şeytanlaşmayı ele alan zararlı akım Satanizmden korunmak için evde bulunması gereken bir eser. 
15- Bilinmeyen Tarihi Gerçekler - Müslüman İllüminati: Bu kitap sizin tarihe bakışta bazı yanıt verilmeyen hususları cesurca irdelemiş bir eser. Müslüman aydınlanmasının nerede başladığını ve nasıl yeniden başlanması gerektiğini ayrıca unutulan en büyük sünneti Müslümanlara hatırlatması yönüyle önemli.
16- Ellerimizin Dili ve Şahitliği: El çizgilerinin Parmaklarımızın İnsan, Hayat, Kabe ve Kuran Sureleri ile olan ilginç alakasını hem Çizgilerin ne anama geldiğini öğrenirken hemde konunun felsefi ve eztoterik yönlerini göreceksiniz.
17- Müslüman İllüminati (Bilinmeyen tarihi Gerçekler): İstanbul'un alınması neden bir çağı açtı? Akşemseddin ve Da Vinci arasındaki bağ nedir? Ebu leheb'in adı neden Kuranda geçen tek kafir isimdir (Peygamberimizin zamanında), Zeyd'in ismi neden Kuranda geçen tek sahabe ismidir?
18: Yıka Beynini: Barış Muslu'nun yazmış olduğu ilginç bir kitap. Sıradan İnanıyorsan Başarırsın serilerinden çok farklı bir kişisel gelişim kitabı. Bu kitabı mutlaka okumalısınız çünkü hayatınızı işinizi ve sağlığınızı farklı ve iyi yerlere taşıyacak bir eser. Hayata gülümseyerek yeniden bir başlangıç yapmak isterseniz mutlaka okumalısınız.
19- %100 Düşünce Gücü: 1990'ların başında çok popüler olan ilk dahiyane kişisel gelişim kitaplarından. İnsan beyninin sırlarını çözmeye ve hayata farklı gözle bakmayı sağlayan çok önemli bir kitap.
ÇOÇUKLARIN VE GENÇLERİN OKUMASI GEREKEN ESERLER:
1- Beyaz Diş: Jack London'ın güzel eseri, çocuklar bu eserle sadakati, sevgiyi, bağlılığı, adaleti yüreklerinin derinliğinde hissedecek. 
2- Kaşağı: Ömer Seyfettin'in eseri, ne yapıyorsan önceden iyice düşünmeliyiz, aldığımız kararlar bizi büyük pişmanlıklara uğratmasın. 
3- 80 günde devri alem: Jules Verne, diğer kültürleri tanımak ve hayal gücünün ve azmin çok şeyi başarmamaıza katkı sağlayacağına çocuklarımızı inandırmamız için gerekli. Jules Verne'nin diğer kitaplarıda faydalıdır. 
4-Demir Maskeli Adam: Alexander Dumas, diğer eserleride muhteşem olan bu yazar mutlaka okunmalı, bu sayede arkadaşlık, adalet duygularının çocukta pekişmesinin yanında, genel kültürü arttırırken Kıta Avrupa'sının Orta çağdaki sosyal siyasal, ekonomik, psikolojik laşkalıklarını ve geri kalmışlığını öğrenen çocuklarımız hayata bu eserlerle daha sağlam tutunacaklardır. 
5-Kirbitçi Kız: Hans Kristian Andersen, çocukların vicdanlarına ve adalet duygularına dokunuyor... 
KESİNLİKLE İZLENMESİ GEREKEN FİLMLER:
1-Esaretin Bedeli: "Umut herşeydir, Bilgi ise özgürlüktür"
2-Yeşil Yol: Mesajı "Ön yargılarımız bizi canavarlaştırabilir"
3-Dövüş Kulübü: "Kapitalizm ve onun Modern hayat aldatmacası ruh hastası bir toplum yaratmaktan başka bişey yapmıyor. Çare arayan insan çıkış yolunu kendisini bu hale getiren sistemi yıkmaya çalışmakta arıyor"
4-Ben Hur: Hıristiyanlığın Doğuşu - Hz. İsa'nın bir aile üzerinden anlatılması.. 
6-Durgun Akardı Don: "Rus devrimi ve ailelere yansıması, " 
7-Lust for Life: "Ünlü ressam Van Gogh un sefaletle geçen hayatı,  "
8-Taras Bulba: "İki sevgi arasında, Evlat ve Vatan ikileminde kalmak. Aşk vatandan daha mı az kıymetli? Vatan evlattan daha mı önemli? Yoksa değil mi?"
9-Güneşi Gördüm: "Her Türlü Ayrımcılık Çatışmaların Kaynağını Oluşturur " 
10-Güneşin Oğlu: "Hayat, Ölüm ve Tutkularımız, elimizdekinin değerini bilmeliyiz" 
11-Babam ve Oğlum: "Hayatta en önemli şey; Paylaşmak ve Ailedir" 
12-Devrim Arabaları: "İnanılınca herşey yapılabilir, tabi engellenmezsek
13- Hatırla Sevgili; "Samimiyet Her türlü ideolojinin üzerindedir" 
14-Tanrının Kitabı ( The Book of Eli): "Gelecek korkunç olabilir" 
15- Al Yazmalım: "Sevgi EMEK demek" 
16-Tatar Ramazan: "Zulme karşı sessiz kalan dilsiz şeytandır-sakın güçlünün pazusunu öpme zira kıyamet bundan kopar"
17-Pompei'nin son Günleri "İnsan azar" 
18-Hz. Musa "İnsan Nankördür" 
19-Çağrı ; "Bedevilikten Medeniyete-Tevhit'in Adaleti" 
20-İhtiyar Adam ve Balıkçı: "Sabır ve umut insana herşeyi verir" 
21-Silahlara Veda: Savaş içinde Aşk 
22-Casablanca: Savaş içinde Aşk 
23- Arabistanlı Lawrence: İngilterenin en iyi 2. Ajanı ( Hempherla kurulan Vahabilik mezhebinin Lawrence ve İngiliz altınlarıyla başarısı Modern(!) Suudi Arabistan'ın kuruluş tarihi) 
24-Gazap üzümleri "Paylaşım Kavgaları" 
25-Kunta Kinte "Batı'nın batasıca köle ticareti ve acımasızlıklarının tarihsel izleri" 
26-Malcolm X: Kuzey Amerikan İslami hareketinin sorgulanması "Her sakallıyı dede sanmamak lazım" 
27-Che'nin Hayatı: "Okumak, düşünmek, savaşmak devrim yapmak, samimiyet ve adalet duygusu cesaretin kaynağını oluşturursa ortaya CHE çıkar" 
28-Gerenimo: Kızılderili reis'in yaşadığı Devlet zulmü. 
29-Spartacus: Romayı titreten büyük insan,  
30-Hz. Yusuf'un Hayatı, "Tüm hapistekilerin, sevdiklerinden ayrı kalanların, devleti idare edenlerin izlemesi ve dikkate alması gereken bir film" 
31-Kibar Feyzo: "Eşek olmayalım ki semer vurmasınlar" 
32-Ben Efsaneyim: Bilim Kapitalizme hizmet ederse ne olur? "Ben Efsaneyim" adlı güzel bir film olur... 
33-Cesur Yürek: Gerçek Aşk ve Cesaret, samimiyet göz yaşı ve kanla birleşirse EFSANE ortaya çıkar... 
34-Omer Muhtar: Libya Kurtuluş Savaşı ( Teşkilatı Mahsusa'nın adamı Ömer Muhtar'ın Libya ayaklanmasını başlatması ve destan yazması ) 
35-Cennetin Krallığı : Kudüs neden önemli. "Kudüs herşey demek" Selahaddin Eyyubi, ( Kudüs hangi medeniyetin elindeyse o medeniyet dünyaya üzerinde hakimiyet sahibidir - Bugün Batı'nın elindedir ve Batı dünyaya hakim görünmektedir) 
36- Bee Wolf: İngiliz tarihinin "Kral Arthur ve Merlin" kadar önemli destanlarından olan Bee Wolf'un bizdeki karşılığı Alp Er Tunga Destanı, bu destanın malesef çizgi sinema şekli var. Bu filmin öğrettiği temel değer, insan başarılı olduğunda alçak gönüllü olabilmeyi de unutmamalıdır. 
37- Forrest Gump: Tom Hanks'in muhteşem oyunculuğunun yanında filmin verdiği en önemli mesaj IQ nuz yüksek olmasada Yaratıcı size başka özellikler vermiş olabilir, Nice IQ su yüksek insanlar avar ama SQ ve EQ su sıfır. IQ su yüksek kibirli ve hayırsız bir evladınız olacağına IQ su Forrest Gump gibi düşük ama karakterli otistik bir evladınız olsun. 
38- Life is Beautiful (Hayat Güzeldir): Sinema tarihinin en güzellerinden. İçinde yok yok. Yahudi bir babanın bir nazi kampında evladı için yaptıkları, evladı için ölüme bile gülümseyerek şaka yaparak giden ama kalbi kaygılarla dolu zeki, cesur ve iyi bir babanın ve küçük çocuğunun hikayesi. 
39-MONGOL (Cengiz Han): Moğol Türk İmparatoru Cengiz han'ın hayatını konu alan film. Esrarengiz, eğitici bir film. Sıkılmadan seyredebileceğiniz güzel bir yapıt. E büyük özelliği ne olursa olsun asla dostlarını satmayan, herkese prensiplerini aynı derecede uygulayan adam ayrımı gözetmeyen, eşine değer veren ve hatta başarısını borçlu olduğu kişiye kadirşinas davranan, tarihin en büyük imparatorluğunu kurmuş bu adamın filmi kesinlikle izlenir. 
40-HÜR ADAM: Yeni izlediğim bir film. Filmin verdiği en büyük mesaj çok açık "Cahillik her türlü Ayrımcı savaşların çatışma ve yıkımların sebebidir". Hem film senfonisi hem filmin kendisi ile güzel bir yapıt olmuş. Filmin içinde almasını bilene muhteşem mesajlar var . Bediuzzamanın Risaleleri Latin harfleriyle yazılmasını isteyen Üstada karşı çıkan ilk öğrencilerinin bile onu anlamadıklarını anlıyorsunuz filmde, Ülkemizde Jakobence uygulanan Laik anlayışın bizi nasıl ayrıştırdığına böldüğüne ilişkin mesajlar var. Şeyh Said İsyanının yanlış olsa da Kürtçü bir ayaklanma olmadığını Halifeliğin Kaldırılışına ve katı Laik uygulamalara başkaldırı olduğunu görmektesiniz. Bir anlamda bugün ki PKK isyan hareketine alt zemin hazırlayan nedenleri görebilmektesiniz tüm filmde. Eminim ki şayet Bediuzzaman Said Nursi olmasaydı Anadolu çoktan parçalara ayrılmış, İslama bakış açısı daha yobazcasına olur ve ülkemiz Talebanlı Afganistandan daha beter olmuş olabilirdi. Onun vizyonu sadece Anadoluyu değil tüm Dünyayı birleştirici ve umut vericidir. Mehmet Tanrısever'in ve diğer tüm emeği geçenlerin ellerine ve emeğine sağlık. Bu filmin Nurculara verdiği mesajda çok açık; "Risalelerin Latince harflerle basılmasına karşı çıktığınız gibi modern Türkçeyle basılmasına da artık karşı çıkmayın ve Bediuzzaman'ın risaleleri geniş genç kitlelere ulaşsın, yoksa vebal altındasınız"... 
41-Küss Mich Kismet; Bir Alman komedisi olsada içinde çok mesajlar barındırmakta, Almaya'da yaşamakta olan Türklerin Alman ve Türk kültürü arasında kalışları, inançlarını gelenekselleştirmişken inancın temeli olan dürüstlük, adalet, merhamet, doğruluk toplumumuzda hak getire. Alman Götz müslüman olup sünnet dahi olsada Türk aileye parası olmadığı için yaranamıyor. Küss mich Kismet'te Almanya'da yaşayan Türklerin Almanlardan daha çok materyalist olduklarına, inançları çıkarlarına göre eğip büktüklerine, şaşa ve gösterişe meraklı olduklarına, gerçek sevgi ve aşka asla saygı duymadıklarına şahitlik edeceksiniz. Elbette herkes böyle değil ama eğitim seviyesi düşük geleneksel kitleler için son derece doğru bir yapıt. Mutlaka izlenmeli... 
42-Sihirbazın Sırrı: Bu filmi sahne sanatları ve edebiyatla ilgilenen herkez izlemelidir. Filmin  içinde bir çok unsur ustalıkla film içine serpiştirilmiş. Senaryosu mükemmel. Hapisten sihirbaz bir mahkumla kaçan aslında masum birinin hapisten kaçtıktan sonra başından geçen ve sonu asla tahmin edilemeyecek olan olaylar zincirini anlatmakta. Özellikle yaşı 40'ın üzerinde olanları ve film kültürüne sahip izleyicinin çok hoşuna gidecek bir yapıt.
43-Pi'nin Hayatı:(The Life of Pi): Film tek kelimeyle muhteşem. içinde bir çok sorgulamaları bulundurmakta. Özellikle okyanus'ta vahşi hayvanlarla bir kayıkta yaşam mücadelesi vermek. Bir yanda akıl ve diğer yanda Yaratıcı'nın yardımı ile bir mucize gerçekleşmekte. Bu süreçte izleyici bir çok duyguyu aynı anda yaşamakta, endişe ederken hüzünlenmekte. Yaşamın vahşi ve merhametli yönünü tüm ikilemleri bir kayığın içinde görebilmektesiniz. Mutlaka izlenmeli.
44-Revolver (Tabanca): Jason Statham'ın muhteşem oyunculuğu var. Film aksiyon ve Shakespeare dramalarını birlikte harmanlamış. Kendi iç sesiyle konuşma yüzleşme, kendini yenme, realiteye başkaldırırken kendi egosunu altetme, akıl oyunları, bir çok sürpriz sizi beklemekte. Sonuç hiç beklediğiniz gibi olmayacak. kesinlikle izlenmeli.
45-Üç Aptallar (Three idiots): Hint Filmlerinde "Milyoner"den sonra en beğendiğim yapıt bu film. İnsanı gıcık eden bazı Hint danslarını ve şarkılarını bir yana bırakırsanız çok ayrıcalıklı bir konumda yapıt izleyeceksiniz. Üç gençten Farhan, Raju, Raço Mühendistlik fakültesinde okumaktadır. Raço, İngiliz sömürge döneminin Ezberci eğitim anlayışını ve bir halka nelere mal olduğunu kıyasıya eleştirir. Rektörle arası bu yüzden açıktır. Rektör onun haklı oluşunu egosuna yediremez. Olaylar bazen komik bazen trajik şekilde sizi hem ağlatacak hem güldürecek bazen her ikisini aynı anda yaptıracaktır. Sonu şaşırtıcı ve beklenmeyen bir şekilde bitecek olan eğlenceli bir yapıt. "All is well" i de unutamayacaksınız. :D
46-Melekler Şehri: Nicholas Cage ve Meg Ryne'ın güzel bir filmi. Film aslında Tolstoy'un ünlü eseri "İnsan ne ile yaşar'ın" değişik bir versiyonu. İnsanı ve hayatı bir meleğin gözünden incelerken AŞK için sonsuz bir hayattan vavgeçebilen bir Meleğin hayat hikayesi. Ana fikir, oyunculuk ve kurgu sarsıcı güzellikte. Bu filmi izledikten sonra sonsuz bir yaşamı olan ama bazı şeyleri bilmeyen bir melek olmak yerine sonlu bir yaşamda aşkı, sevgiyi ve hayatı tatmanın ne büyük bir lezzet olduğunu düşüneceksiniz. İnanın film bittiğinde bir çok sorgulamayı derinden yapacaksınız. 
47-Yeni Hayat: Aslında bu filmi nasıl unuttum anlamıyorum. Bu film Pi'nin hayatına benziyor. İki filmin birbirine benzeyen yanı çok, sadece Pi'nin hayatında verilen sorgulamalar Yeni hayat'ta daha fazla görsellikle sorgulanıyor. Sanatsal açıdan Yeni Hayat Tom Hanks'in usta oyunculuğu ile muhteşembir seyirlik kazanmakta ve göz doldurmakta.
48-Benim adım Khan: (My Name is Khan) Film Hint filmlerinin yüz akı gerçekten. Bollywood'un Hollywood'a bir tokatı. Filmin konusu biraz Forrest Gump'a benziyor. Otistik Müslüman Hintli çocuğun dürüst, zeki, duygulu bir hikayesi. Bu hikaye her ne kadar özel birinin 11 Eylül olaylarında yaşadığı dramı içeriyor gibi görünsede aslında film bundan çok daha farklı. Film tamemen ANNE olmayı ele almış. Anne olmanın ne gibi sorumluluk olduğunu ve annelerin duygusal dalgalanmalarını ve sevgiyle merhametle hayatın içinde ne kadar önemli olduklarını, dünyayı değiştirecek en büyük unsurun anne ve onun verdiği sabırlı eğitim olduğuna şahit olmaktasınız. Geleneksel İslamın öfkeli ve intikamcı yüzünün aslında nasılda İslamla ters düştüğünüde görebilmektesiniz. Filmde terörize olmuş olan vahabi El Kaidecilerinin ekollerinin iflas edişinide görebilirsiniz. Üzerinde çokça düşünülmesi gereken bir çok konu ve replikleri bu filmde göreceksiniz ve asla filmi unutamayacaksınız. Aslında bu filmi 5. Sıraya koymam lazım.
49-Her ( onu) : Filmin konusu çok ilginç. Büyük şehirlerde yaşayan insanların nasılda zamanla o kalabalıklarda yalnızlığa itilişinin resmi. Filmin kahramanı yalnız kalmak ve biriyle arkadaş olmak arasında kalmıştır. İmdadına bir bilgisayar programı yetişir. Bu program yapay zekaya sahip bir kadındır. Sanal bilgisayar kadın artık onun dert ortağı olmuştur. Ancak gelişen olaylar hem şaşırtıcı hemde filmin kahmanı için hayal kırıklığına sevk edicidir. Mutlaka izlenmesi gereken modern çağımızı kapitalizmi sorgulayan ve insanın ne denli yalnızlaştırılıp zavallılaştırıldığının anlatıldığı enfes bir film.
50- Oldboy 2013 (ihtiyar delikanlı): Filme 2013 eklemek zorunda kaldım zira aynı isimle başk filmde var. Filmin kahramanı bir projeyi müşterisine kabul ettirmiştir ama baltayı taşa vurur. Başarısız geçen gecenin ardından kızının doğum gününe gidememenin de verdiği sıkıntıyla çok içer ve sarhoş olur. Sonrasında kaçırıldığını ve otel odası gibi bir yere kapatıldığını anlar. Odada bir tv vardır ve dış dünya ile bağlantısını orası sağlar. Kendisi tutsakken karısına tecavüz edilir ve öldürülür, suç kocasına atılmıştır. Artık dışarı çıksada mahkum olacaktır. Bütün bunların nçin olduğunu bilemez. Tek amacı birgün tutsaklıktan kurtulmak ve ona bunu yapanlardan hesap sormak, karısının katillerini ve kızını bulmak vardır. 20 yıl aynı odada tutulur ve odada TV den kavga etmeyi öğrenir, spor yaparak vücudunda yağ bırakmaz. Sonunda tutulduğu yerden kaçar. İşte burada aklınıza hayalinize asla gelemeyecek gizemler silsilesi başlar. Filmin sonunu asla tahmin bile edemezsiniz. (Erotik ve şiddet içeren sahneleri mevcut, çocuklarla izlenemez.)
51- Can Dostum : Bu film sıra dışı ve eğitici Avrupa sinemalarından bir yapıt. Filmde zengin ve boynundan aşağısı felçli olan Filip ve onun bakıcısı Driss arasında geçen diyaloglar izleyiciyi bir çok konuda sorgulamaya bırakıyor. Filip, Türkiye'deki çoğunluğu parayı bulmuş ama Kültürü asla bulamamış kibirli ve kendini ilah sanan egosu şişkin şımarık sınıfın tamamına ders verecek konumda. Onun bu alçak gönüllülüğünün ve sıfır egosunun nedeni aslında edinmş olduğu kültür ve sanat düzeyinin yanında hayatı okuyan bir kişilik oluşundan dolayıdır. Driss, genç ve heyecanlı, olduğu gibi görünen kalbinde ne varsa aynen söyleyen, iki yüzlü kaypaklık nedir bilmeyen mert bir tiptir, Filipten farklı kültürel zevklere sahiptir. Filip'te onu keşfeder, birbirlerine çok şey katarlar ve öğretirler. Filmde gizemli olan konu Filip'in yüzünü dahi görmeden yazıştığı mektup arkadaşıdır. Bu filmde sanat, kültür, dostluk, zenginlik, aile olma, sadakat, insanlık, paylaşım çok güzel ele alınmış. Espirileri anlamak ve gülmek içinde belli bir kültür ve sanat, tarih, genel kültür birikimine ihtiyaç var.
52-Lucy: İnsanın biyolojik olarak ne muhteşem bir yapıda olduğunu, anneliği bilim kurgu üzerinden aksiyonla bu kadar yi anlatmışlar. Filmin son kısımları uçuk kaçık gelebiir ancam mutlaka bu türü sevenlerin izlemesi gereken bir film.
53-Evrim: Morgan Freeman'ın olduğu hemen her film gibi bu film de muhteşem. Film bilimsel olarak insanın nerelere gelebileceğini, bilimin hedefini, evrimi, insanın biyolojik, sosyolojik ve psikolojik sorgulanmasını, sevgiyi, sadakati ve daha bir çok konuyu masaya yatırmakta. Düşünen herkesin hoşuna gidecek bir film.
54-Uyumsuz: (Divergent) Film bilim kurgudan hoşlananlar için muhteşem bir film. Kendi kitaplarımda Astroloji ve Kabe'nin Hayat Şifrelerinde belirttiğim 5 element, beş çeşit insana göre toplumun şekillendirilmiş halinde herkesin kendi yolunu belirlediği ancak herhangi bir gruba ait olmayan uyumsuzların (arada kalanların) zorda oluşlarını anlatan geleceğe dair mcera ve kurgu türü. Filmin aksiyon yönünden ziyade sosyolojik olarak ayrışması, bir çeşit piramitsel kast sisteminin oluşması ile başlayan mücadeleler güzel. Bununla beraber filmde öne çıkan mantık hataları da yok değil. Eğer o mantık hatalarını görmezseniz film baştan sona iyi vakit geçirtecektir.
55- Self/less: Muhteşem bir bilim kurgu. Bilim kurgudan hoşlananlar için kaçırılmayacak bir film. Film zengin ve hasta yaşlı bir adamın ( Ben Kingsley) ölümüne sayılı günler kala kendisine genç bir beden almasını konu ediniyor. Genç bedene transfer edilen beyni zaman içinde transfer edinmiş olduğu vücudun aslında sıfırdan yaratılan bir beden değil başka ve hafızası silinmiş aile babasına ait olduğunu anlmasıyla işler karışmakta. Zira gerçeği öğrendiğinde tam bir seçim yapması gerekmektedir. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film...
56- Grimsby Brothers: Komedi filmi genelde paylaşmam ama bu film gerçekten çok komik. Sache Cohen daha önce Borat karakteriyle Kazakları çok kızdırmış ve kendisi Yahudi olmasına rağmen yahudilerle dalga geçmesi Yahudileri kızdırmıştı. Bu filmde tipik alt sınıf cahil tek zevki Futbol olan işçi sınıfından birini canlandırmakta. Film aynı zamanda 007 aksiyon ajan filmi. Hayatınızda ilk defa karşılacağınız komik ve müstehcen sahneler var. Bu yüzden filmi yalnız seyretmenizi tavsiye ederim zira akrabalarınızın yanında yüzünüz kızarabilir. Ancak terör yüzünden morallerimizin alt üst olduğu bir dönemde birazcık moral bulmak için iyi bir film. Kişisel gelişime bir katkısı yok sadece İngilizcenizi geliştirir. İngilizceniz varsa film çok ama çok daha komik. Özellikle Cahil ingilizin Therapist'i The Rapist diye okuması sizi kopartıyor.
57- Interstella: Eğer bilim kurgu filmlerden hoşlanıyorsanız uzayı Yaratılışı Uzay Zaman ve 5. Boyutu bilmek istiyorsanız hayret edebileceğiniz bir film zira film sizi Blackhole'ların sırlarına Uzay Zaman ve Dünya Zaman farklılıklarını düşünerek inanılmaz yolculuklara çıkacaksınız. Filmin sonunu asla kestiremiyorsunuz.
58-Fountainhead: Çok eski bir film. Ancak kişilik gelişimi için çok önemli bir film. Filmde birey olmak birey hakları ve toplumun basın yoluyla nasıl da maniple edilişi, kendin olmak, ilkeli olmak vaz geçmemek başarılı bir kişilik oluşturmak ve toplumsal ilerleme için şart oluşunu konu almakta. Kesinlikle izlenmesi gereken bir klasik. Zira hayatınızın belli aşamalarında karşılaşabileceğiniz tüm sıkıntıları nasıl aşabileceğiniz konusunda yol göstermekte.
59- Larry Crowne: Romantik komedi türünde olan usta Tom Hanks filmi ve yine usta bir kadın oyuncu Julia Roberts ona eşlik etmekte. İşini Kaybeden Larry parasızlık sorununu çözmeye çalışır ve iş bulma amacıyla kurslara gider bu sırada tanıştığı öğretmeniyle duygusal ilişkisi başlar. Film izlenmeye değer. Özellikle orta yaş grubu için güzel bir film.
60-Eagle Eye: Film Beyaz Saray'ın Yapay zeka ile suç ve suçluyla mücadele edişini anlatmakta. Yapay Zekayı üretmek Beyaz Saraya yaramaz ve Yapay Zeka ABD'nin yaptıklarını gördükten sonra ABD'ye düşman olur. Tabi Filmi doğru okursanız aslında konu bu. İzlemeniz gereken güzel bir aksiyon filmi. 
61- Passengers (Uzay Yolcuları): Sonunu kolayca kestiremeyeceğiniz ilginç bir film. Filmi izlerken bir çok şeyi sorgulama imkanınız olmakta. Zira film insanın uzay hariç kolayca karşı karşıya kalamayacağı bazı sorgulamaları açmakta. Yalnızlık, sevgi, nefret, fedakarlık, akılcılık, uzay, çaresizlik, çözüm odaklılık, anıların acılarını ve geleceğin beklentilerini bir kenara bırakarak ŞİMDİYİ yaşamak vb bir çok konu kurgusal olarak işlenmiş. Özellikle Bilim Kurgu Aşk Macera ve Uzay filmlerinden hoşlananların kaçırmaması gereken bir film.
62- Adalet: Aksiyon macera ve dövüş sanatlarından daha fazlasını bulabileceğiniz bir yapıt. Filmi 18 yaş altı şiddet içerdiği için izlememeli ancak filmde ciddi sorgulamalar var. İnsan olmayı, bana ne dememeyi, çevresinde olan biten haksızlıklara karşı şuurlu ve farkındalıklı davranmayı zulmün önüne gerilmeyi izleyebileceğiniz yüreğinizi ısıtacak güzel filmlerden. Denzel Washington ilerlemiş yaşına rağmen muhteşem bir oyunculukta sergilemiş.

İletişim Bilgilerim:
Gmail:                 ayhanozcimbit@gmail.com
Youtube:             http://www.youtube.com/user/ayhanakelli48
Twitter:                twitter.com/Ozcimbit_Ayhan
Facebook:          www.facebook.com/ozcimbit
Web:                    www.ayhanozcimbit.com
Köşe Yazılarım: http://www.korkusuzmedya.com
Blog Yazılarım:   blog.milliyet.com.tr/ayhanozcimbit

2 yorum:

  1. Emeğinize sağlık.. Büyük küçük herkesin faydalanacağı bilgiler paylaşmışsınız ne güzel böyle insanların olması

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.