www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

3 Ocak 2017 Salı

İslami Astroloji’de Dekanlar ve Haritayı Dekanlarla Analiz Etme Tekniği


Dekan kelime olarak Latincede ON dan gelmektedir. Her bir burçta ve her bir evde 3 adet dekan bulunur  toplamda 36 adet dekan vardır. Dekansal olarak harita okumalar genelde burç dekanlarına göre yapılırken evlere göre dekanları incelemek nadirdir.  Bir çok astrolog analiz yaparken Dekanları umursamaz oysa Dekanlar ister Natal (Doğum Haritası) olsun isterse Transit (Gezegenlerin belli dönemde hareketlerinden yapılan analiz haritaları) olsun çok önemlidir. Normal Natal ve Transit analizleri 5 megapixel resim çıkarırsa dekanların ev ve burç olarak analiz edilmeleri 25 megapixel netlik sağlar. Ancak bu çok zor ve yorucu olduğu için çoğu astrolog ya bunu bilmez yada es geçer bu teknikle bakmayı.

Peki dekanları nasıl anlamalıyız neden dekanlar aşağıdaki şekildedir?

Dekanların birbirleriyle alakaları nelerdir?

Geçişlerdeki Dekan felsefesi neye dayanır? Dekanların geçişlerini nasıl algılamalıyız? İslami Astroloji yönünden dekansal analizleri nasıl yapmalıyız?

Bu soruları yanıtlamadan önce aşağıdaki çizelgeyi dikkatle incelemenizi ve olabildiğince hafızanıza almanızı tavsiye ederim.

1. Dekan haritaya göre Koç’un doğal evidir. Koç ile başlayıp Yay ile çıkış yapmakta. Yay Ateşin Su’ya en yakın olduğu burçtur,

2    2  Boğa ile başlayan dekan Oğlak ile çıkış yapmakta, Boğa toprak olan ama su elementine en yakın topraktır. Bu nedenle sınırı YAY ile paylaşmaktadır. Bu da aşırı maddiyatçılığın önünü kesmek ve parayı sevmesine ragmen parayı sevdikleriyle paylaşmak demektir ve gerçekten BOĞA parayı sever ve sevdiklerine verir. Oğlak ise 2. Dekanda iletişim ve dinleme özelliği yüksek olan iletişimde çok iyi bir alıcı olan bir burçtur.

      3. Bu dekanda iletişimin burcu İkizlerle başlar ve KOVA ile biter. KOVA aklın soğukluğunun ailenin evi olan 4. Dekana geçişte bitişidir.

      4. Bu dekan Yengeç ile başlar ve Balık ile biter, Balık 5. Sanat evinde duygusal bir sınırı Aslan ile paylaşır. 

      5.  Aşkın sanatın evi 5. Evde Aslan la başlayan süreç KOÇ ile biter, KOÇ sağlık ve başkaları ile yapılan işler evi 6. Evde sınırı Başakla paylaşır. 

      6.  Başak komşusu 5. Evdeki Koç’a sınırda ki sohbetlerinde mantıklı olmayı asabi çıkış yapmamayı önerirken, 6. Evdeki Başak yöneticisi Merkür olduğu için sağlık ve başkalarına çalıştığımız iş evinde Merküryen mantıklı bir çıkış ortaya koyar. Bu sağlıkta duyarlı davranma duyarlı yeme içme spor yaşama düzenli yaşama prensiplerini getirir. 6. Evden çıkarken Boğa son duraktır ve yöneticisi Venüs olan Boğa yine yöneticisi Venüs olan 7. Evdeki Teraziye göz kırpar ve evlilik ve ortaklıklarda sevgi temelli üzerinden işaret verir. O sevgi ki içinde güven ve umut olmalıdır.

       7. Terazinin doğal evi olan 7. Ev sevgiyle başlayan evlilik ve ortaklıkların, ikinci dekanında Kova ile akılcı ve sabırlı sınav dolu Uranüs Satürn yöneticiliğine işaret ederken, son dekanda ikizler Merküryen etkidir ve artık Venüs dolayısıyla yapılmış evlilik ve ortaklıklar Satürnlü ikinci dekanda sınanırken en son İkizlerin yöneticisi Merkürle akılcılıkla karar kılar ve sevdiklerimizi ve evliliklerimizi akılcı değerlendiririz. Son dekanda ikizler 8. Ahiret evine girmeden önce bu evin yöneticisi Akrepe Merküryen bir selamlama göndererek mantıklı olma ve mantık çizgisinden ayrılmamayı öğütler. Zira 8. Ev ölüm ve ahiret evi olduğu için Vahiye ters bir çok mitolojik saçmalıklar dinsel literatüre girer ve insanlar mantık dışı korkutulurlar. Örnek verecek olursak Kabir azabı adil değildir zira hesap ceza günü gelmeden insana işkenceye başlamak 1980’li yıllardaki karakollarda mahkemeye çıkmadan başlayan işkencelere benzer ki nasıl yaşıyorsak öyle inandığımızın bir kanıtıdır bu.

8.       Bu kısımdan itibaren “İslami Astroloji” kitabımızın 3. Baskısından okuyabilirsiniz. Bu kadar bedava bilgi yeterli sanırım.

Saygılarımla

Ayhan Özcimbit

(Dekanlara göre Şahsınız ve sevdikleriniz için Natal - Transit - Palmistry - Nümeroloji Analizleri için : 
ayhanozcimbit@gmail.com'dan kontak kurabilirsiniz)
www.islamastrolojisi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.