www.islamastrolojisi.com "Adalet denge ve huzurun temelidir"

FATİHA EYLEM MANİFESTOSU www.islamastrolojisi.com
1-Etiklik (Eunsü)
2-Müteşekkirlik(Elhamdü)
3-Vicdanilik(ErRahim)
4-Sorumluluk(Yewmiddin)
5-Tevhit(İyyakena)
6-Meşru hedef ve Umutvar olmak(Sırat-ıMustakim)
7-Kimseyi taklit etmemek ve kendin olmak, samimi olmak(Gayrilmağdubi) #KABENİNHAYATŞİFRELERİ KİTABIMDAN ALINTIDIR...

29 Temmuz 2016 Cuma

EN İLGİNÇ EVLİLİKLER. Evlilik ve Boşanmaların Ülkelere etkisi?

Evlilik insan ırkının devamı ve sosyal yapının güçlü olabilmesi için son derece hayati bir konudur. Evlilik sadece çiftlerin cinsel ve manevi ihtiyaçlarını karşılama amacını taşımaz aynı zamanda kurulan bağlarla akrabalıkları geliştirir. Kaynana, Kaynata, Kaynbirader, Görümce, Elti, Bacanak gibi aileler üzerinden sosyal bağın sağlamlığı ortaya çıkmakta. Evlilikler ne kadar yaygın ve aile bağları ne kadar güçlüyse bir toplumun güçlü olabileceğinden bahsedebiliriz. Bir ülkenin geleceğini görmek için aile yapısına bakmak yeterli.

Peki evlilikler nasıl gidiyor?

1991 yılında ilk defa Almanya'ya gittim ve orada Alman nüfusunun Türklere oranla elbette üstün olduğunu gördüm. En son 9 Mart 2016'da Almanya'ya gittim. Almanya'daki şehirlerde artık Alman kalmamıştı neredeyse. Duisburg gibi şehirler çoktan Türkleşmiş bile. Diğer bir çok şehirde çoğunluğu Türkler olmak üzere yabancılar nüfus olarak üstünlüğü almışlar ellerine.

Almanya'da evlilikler çoktan bitmiş, Türklerin evlilikleride bitmiş durumda. En geleneksel en dindar kesimler hala evlilikleri devam ettirmekte. Ancak modern şehir yaşamının içinde eşler çalışma koşullarının zorlaşması, birbirlerine sosyal medya vb nedenlerden dolayı uzaklaşmaları yalnızlaşmayı beraberinde getirmekte. Mevcut ailelerde can çekişmekte. Almanlarda erken başlamış olan ailenin yıkımı Türklere de gelmiş bulunmakta. Hem Almanya'da hemde Türkiyenin büyükşehirlerinde evlenmeler boşanmaların altında kalmaya başladı. Çok çocuk yapılmasını isteyen RTE'nın sözleri maddi durumu çok iyi olan bazı dindar kesimler tarafından gerçekleştirilmekte ama yoksul ve zor bir hayat süren çoğunluk asla çok çocuk yapmıyor hatta aile içi travmalar ve geçim sıkıntısı yüzünden yaşanan trajediler cinnet geçirmeler yaşanmakta. Sonuç koskocaman bir fiyasko.

Evlilikler artık yürümüyor. Evlenmek tamamen demode bir kavram oldu. Boşanmaların önüne devlet geçemediği gibi artık kimse çocuk yapmak ve aile sahibi olmak istememeye başladı. Çünkü başarısız evlilikler insanları korkutup evlilikten kaçışa neden olmakta.

Dünyada ki garip evlilikler:

Başarısız evlilikler ve değişik cinsel tercihler sebebiyle evlilikler de değişken olmaya ve farklı evlilikler ortaya çıktı.
1992 yılında Midilli atıyla evlenen Mark Matthews TV programlarına çıktı.

2006 yılında 75 dolara aldığı keçiyle evlenen Charles Tonbenin de evliliği ilginç.
2005 yılında Sharen Teddler Yunus ile evlendi ama kocası bir yıl sonra öldü.
2009 yılında Emily Mabou  yalnızlıktan bunalıp köpeği ile evlenmiş ama düğününe hiç bir akrabası gelmemiş.
2010 yılında Ngurah Alit Endonezyada ahırda inekle basılmış. Adetlere göre ineğin namusunu temizlemek için Ngurah İnekle evlendirilmiş.
Ünlü tasarımcı Karl Lagerfeld kedisiyle evleneceğini açıklamış.

Bu evlilikler içinde en tuhafı kendisiyle evlenen Grace Gelder. Gelder kendisine nikah kıymış.

Bu evlilik türlerine lezbiyen ve gay evliliklerini katmıyorum bile.

Bu evliliklerin hiç birisi bir toplumun kendi sürekliliğini sağlayabileceği ve toplumsal dokunun güçlü olmasını sağlayacak evlilikler değil. Tabiat kuralları dediğimiz evrensel ilkeleride barındıran Allahın ilkelerine de (Sünnetullah'a) son derece ters. Böyle bir toplumun var olması mümkün de değil. Zaten nüfus olarak gittikçe erimelerinin en büyük nedeni bu. Şayet sosyal devlet ilkesi gereği devlet para vermese asla çocuk ta yapmayacaklar ve soyları daha da hızlı kuruyacak. Güney Avrupa'da boşanmanın günah olması ve çocuk aldırmanında günah olması dolayısıyla dolayısıyla bu yıkım orada biraz daha geç durumda. İtalya'nın kuzeyi ve güneyi arasında büyük fark var. Bu fark Türkiyenin Batısı ve doğusu Almanya'nın Kuzeyi ve güneyi arasındaki fark gibidir. Almanya'nın güneyi katolik olması alman nüfusunu biraz olsun yok olmaktan kurtarmakta. Türkiye'de nüfusun azalmasını Doğu da ağırlıklı olarak nüfusu yoğunlaşan Kürt kökenli vatandaşlar engellemektedir. Büyük şehirlere pompalanan iş gücünün ezici çoğunluğu Kürt ve Zaza kökenli doğu dan gelen vatandaşlarımız sayesindedir. Hem ekonomiyi hemde ülkenin ayakta kalmasını onların iş gücü sağlamaktadır. buna son yıllarda Suriye'den gelen Suriyeli kardeşlerimizde eklenmiştir. Bu durum Türkiyeyi nüfus olarak biraz daha güçlendirmektedir. Suriyeliler evlilik konusunda çok ciddi ve namus konusunda daha dikkatli oldukları için Devletin kadın haklarını arttırmasıyla evlilikte eşit şartlara kavuşan kadınların tavırlarından ürken Türk erkekleri Suriyeli kadınlarla kızlarla evlenme yoluna gitmektedir. Hatta Rus ve Ukraynalı gelinlerin sayısının fazla olmasının nedeni de bu. Yeni yasalar boşanmaları arttırırken artık Türk kadınının evlenecek erkek bulmamasına yol açmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.